Businessclub de Zwaluw over de grens

15 november 2018 19:45


Afgelopen woensdag is Businessclub de Zwaluw de grens over gegaan. In voorgaande seizoenen bleef de Businessclub net binnen de landsgrenzen. Er werden bezoeken gebracht aan Heracles/Ten Cate en FC Twente/Grolsch. Woensdag werd de grens over gestoken om Duitsland in te gaan en op bezoek te gaan bij Gardendreams te Emsburen en de roemruchte voetbalclub SV Meppen.

Rond de klok van 12 uur vertrok de bus van Drenthe Tours vanaf het Catawiki Sportpark richting onze oosterburen. Aangekomen in Emsburen was er een hartelijke ontvangst bij het bedrijf Gardendreams. In korte tijd is Gardendreams uitgegroeid tot een grote, professionele leverancier in de veranda markt. Eén van de grootste in Europa met een grote verscheidenheid in het dealernetwerk. Gardendreams komt voort uit de activiteiten van 2 oud profvoetballers Joost Quispel en Manfred Specken die in 1999 gestart zijn onder de naam Q & S Gartendeco met de verkoop vanuit Meppen van tuinartikelen. Het bedrijf Q & S waarmee alles ook begonnen is, is ook al jaren verbonden als (hoofd)sponsor aan FC Emmen. Na de koffie en cake was er een rondleiding door het bedrijf. De businessclubleden keken hun ogen uit en leerden veel van de efficiënte manier van werken van het Duits/Nederlandse bedrijf. Toen de klok 4 uur sloeg was het tijd om te vertrekken en naar SV Meppen af te reizen.

 

 

Bij de Hänsch-Arena van SV Meppen werd de Businessclub zeer hartelijk ontvangen door directeur Ronald Maul (voormalig Duits international) en persvoorlichter Thomas Kemper. SV Meppen is al sinds jaar en dag een roemruchte club in Duitsland. De club werd op 29 november 1912 opgericht als Amisia Meppen en fuseerde in 1920 met Männer-Turnverein Meppen en werd zo TuS Meppen. In 1921 werd de voetbalafdeling van de sportclub zelfstandig en noemde zich SV Meppen 1912. Op 31 mei 2017 promoveerde SV Meppen uit de Regionalliga Nord naar de 3. Bundesliga. In het eerste seizoen in de 3. Bundesliga haalde de club in 38 wedstrijden maar liefst 58 punten, goed voor een 7e plaats en dus lijfsbehoud. Ook dit seizoen spelen de blauw-witten dus in de 3. Bundesliga. Wist u trouwens dat Johan Derksen ooit één seizoen in actie kwam voor SV Meppen?

 

 

Er werd gestart met een stadiontoer. Tijdens de rondgang door de Hänsch-Arena was het opvallend om te merken hoe open Ronald Maul en Thomas Kemper waren over de bedrijfsvoering. Ter informatie, de begroting van SV Meppen is vergelijkbaar met die van FC Emmen. Na de zeer interessante stadiontour werd er gedineerd in de VIP Lounge van de club. Onder het genot van een Bitburger pils en gerechten uit de traditionele Duitse keuken werd er nagepraat over de enerverende dag. Met een volle maag werd vervolgens de terugreis aanvaard. Er kon worden terug gekeken op een zeer mooie (voetbal)dag!

 

De dank gaat uit naar Drenthe Tours voor het beschikbaar stellen van de bus en Asser Glas en Verfhandel voor de heerlijk lunch.

 

Foto’s: Bennie de Boer

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!