MUSSELKANAAL VR1 - ACV VR2

23 mei 2019 20:45

Woensdagavond 22 mei om 19:00 uur stond de wedstrijd op het programma tegen de terechte kampioen Musselkanaal. Mooi was het gebaar van ACV om voor de wedstrijd een erehaag op te stellen voor de kampioen.

Om 19:05 werd er afgetrapt en de intenties van Musselkanaal waren duidelijk, ze wilden er vol voor gaan en ook tegen ACV 3 punten halen. Musselkanaal schoot uit de startblokken en stond na 30 seconden al op een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd ongelukkig binnengewerkt door een ACV'er die wilde uitverdedigen maar de bal verkeerd raakte. Als ze de bal had laten lopen had er een spits de bal wel tegen de touwen gewerkt.
Na de 1-0 greep ACV het initiatief, er werd goed voetbal op de mat gelegd en het begon te lopen. Musselkanaal hanteerde de tactiek die ze iedere wedstrijd gebruiken, alleen maar lange ballen van de laatste vrouw op de rechtsbuiten. In Assen was het de rechtsbuiten (nr.11) die na 90 minuten de winnaar was, maar vandaag was het Christel Koudenburg die iedere keer haar goed wist te verdedigen, ze kwam er niet langs.
Na een half uur was ACV nog altijd de bovenliggende partij, maar moest noodgedwongen een dubbele wissel toepassen. Romy Pomper moest na een half uur de wedstrijd staken vanwege een langdurige enkelblessure, de enkel hield het niet meer en Romy gaf verstandig aan dat er een wissel moest komen. Geëmotioneerd verliet ze het veld en werd vervangen door Esmee ter Beek. Esmee ging rechts op het middenveld spelen waardoor Ilse Hofstra de spitspositie overnam van Romy. Ook Naomi Kuiper moest na een half uur de wedstrijd staken, haar kuit begon op te spelen en ook zij moest eruit. Lizzy Manukiley kwam in het veld waardoor Jolien Penning de positie centraal achterin overnam van Naomi Kuiper en Lizzy centraal op het middenveld kwam te spelen.
Na 35 minuten was het dan zover, een heerlijke aanval van ACV werd afgerond door de sterk ingevallen Esmee ter Beek, een snoeiharde diagonale schuiver bracht de verdiende 1-1 op het bord. Na 40 minuten werd het dik verdiend 1-2. Een blunder van de scheidsrechter stond aan de basis van de 1-2. Ilse van der Veen moest na 40 minuten worden gewisseld omdat ze net terug is van een zware knieblessure die haar 1,5 jaar langs de kant hield. Trainer Niels Huisman vroeg een wissel aan en de scheidsrechter stond dit toe, Laura Sanne Schuring nam de plaats links op het middenveld van Ilse van der Veen over.
In plaats van af te fluiten voor een wissel liet de scheids het spel doorgaan. Musselkanaal stopte met spelen en ACV ging heel slim door. Ilse Hofstra was de slimste van het stel en stond heel slim af te wachten of ze de bal kreeg, en dat was het geval en ronde heel koelbloedig af. Heel Musselkanaal was woest op hun eigen scheidsrechter die geen benul had wat er nou eigenlijk gaande was. Met een 1-2 voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op.

Na de thee trapte ACV af. Musselkanaal wilde uit een ander vaatje tappen. De absoluut beste speelster van Musselkanaal (aanvoerder, nr.16) was in de rust gewisseld en ze speelden op de zelfde manier door. Nu begon de hele achterhoede lange ballen te gooien, maar de rechtsbuiten was na 50 minuten leeg van al het gesjouw.
In het begin van de 2e helft was ACV even de betere ploeg, maar na een aantal aanvallende wissels nam Musselkanaal de controle over. Ze schoven hun laatste man door naar de spits en gingen 1 op 1 spelen. Musselkanaal werd zoals verwacht een aantal keer zéér gevaarlijk, Maar Jikke kunst was niet te passeren, iedere bal plukte ze uit de kruising of plukte ze weg uit de hoek. Na 80 minuten stond het nog altijd 1-2 en Musselkanaal ging nu over op afstandsschoten, maar iedere keer lag Jikke Kunst weer in de weg.
Maar in de 83e minuut viel dan alsnog de 2-2, gezien het spelbeeld op dat moment volledig verdiend. De linkshalf van 2.20 M lang ongeveer had een geweldige poeier in huis, dat wisten we. Maar vanuit het niets kreeg ze de bal voor de voeten en vanaf 30 meter schoot ze de bal snoeihard over Jikke Kunst heen, een mooie goal, dat moet gezegd. Na 91 minuten floot de scheidsrechter af met een eindstand van 2-2. Musselkanaal was teleurgesteld met dit gelijke spel, maar ACV stapte trots en blij van het veld. Misschien zat er meer in, misschien ook niet, een knap punt was behaald, en vooral de manier waarop leverde een groot compliment op voor de speelsters van coach Niels Huisman.

Zaterdag speelt ACV VR2 een thuiswedstrijd om 14:30 uur, op veld 2 zal sc Stadspark VR1 de tegenstander zijn.