3 - 1

LEO (Loon) JO11-3

Onder 11, JO11-2, 2e klasse 16

30 september 2017 11:45

Na de mooie overwinning tegen VV De Weide JO11-3 vorige week mochten de jongens van ACV JO11-2 nu aantreden op het eigen Catawiki Sportpark tegen LEO JO11-3. Er werd gehoopt op een tegenstander die iets meer tegengas zou geven dan VV De Weide de week ervoor. Want een makkelijke overwinning is best een keer leuk maar veel leren ze er niet van.

Na een klein beetje ochtendzon trok rond de middag het wolkendek dicht. De toegestroomde supporters waren dan ook nog in gesprek over het al dan niet uit de auto ophalen van de paraplu toen de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd. ACV begon sterk en de druk stond er op bij LEO. Al snel vloog de bal via een hard schot op de lat en……achter de lijn. Of toch niet? Langs de kant waren zowel supporters van ACV en LEO het er wel over eens. Doelpunt. Maar de scheidsrechter wist het niet 100% zeker en bij twijfel werd, terecht, niet gefloten voor een doelpunt.

LEO nam beetje bij beetje de 1e helft het initiatief over. LEO creëerde dan ook meer kansen dan ACV. Wat volgde was een mooi doelpunt en deze voorsprong voor LEO was terecht. Aan ACV de taak rustig te blijven. Als ze dit wilden winnen zouden ze toch echt de door trainer Erwin en leider Mark meegegeven taken moeten gaan uitvoeren. Nog voor de rust wist ACV gelijk te maken en dus gingen de jongens de kleedkamer in met een 1-1 rust stand.

Geheel tegen de belofte van het KNMI in, begon het de 2e helft direct wat te spetteren. Supporters schuilden samen onder paraplu’s, ondertussen de jongens aanmoedigend. In het begin van de 2e helft liep het bij ACV nog niet zoals we gewend zijn. Het bleef wat rommelig en onrustig bij ACV. Maar langzaam pakten ze het initiatief weer. In de laatste 10 a 15 minuten werden de meegegeven taken wel goed uitgevoerd en zagen de toeschouwers mooi voetbal met goede combinaties. En als je zo voetbalt en het initiatief weer pakt, dan volgen de doelpunten vanzelf. Zowel doelpunt 2 als doelpunt 3 waren mooi.

Hiermee was de wedstrijd op slot gegooid. LEO was in deze fase van de wedstrijd drukker met zichzelf dan met ACV en LEO kreeg in het 2e deel van de tweede helft niet veel kansen meer. De grootste kans was een vrije trap vlak voor het doel. De keeper van ACV zette een 2-mans muur neer en dit was genoeg. De bal ging over het doel. ACV kreeg overigens ook een vrije trap vlak voor het doel maar ook ACV wist deze niet te benutten.

Bij het laatste fluitsignaal van de op het allerlaatste moment ingevlogen en goed fluitende scheidsrechter stond er een, deels op karakter, 3-1 overwinning op het bord.

Even de penalty’s knallen en snel onder de warme douche. En de toeschouwers die waren blij dat het afgelopen was want inmiddels regende het toch wel heel hard.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen FC Assen JO11-3. Dit sterke en goed voetballende team heeft dit weekend ACV JO11-4 (voorheen ACV JO10-1) verslagen met 5-1. Had het altijd goed combinerende en mooi voetballende ACV JO11-4 een mindere dag of is FC Assen echt heel erg sterk? De jongens zullen volgende week in ieder geval beter voetbal moeten laten zien om 1 of 3 punten mee te nemen naar huis.