Rolder Boys JO11-2 delft onderspit ondanks extra “hulp”

ACV JO11-2

Onder 11, JO11-2, 2e klasse 16

11 november 2017 9:00

Onbekend

Op deze natte druilerige zaterdagochtend stond ACV JO11-2 om 10 over 8 klaar op de parkeerplaats om te vertrekken richting Rolde voor de competitie wedstrijd tegen Rolder Boys JO11-2. Een laatste telefoontje richting Rolde om er zeker van te zijn dat, na de vele regen vrijdag overdag en ’s nachts, de wedstrijd door zou gaan en ACV kon vertrekken.

Aangekomen op het mooie complex in Rolde werd de kleedkamer opgezocht en kon de wedstrijdvoorbereiding beginnen. Eerst de bespreking met leider Mark en daarna de warming-up. Deze werd gestart op het grasveld met halverwege de warming-up een verhuizing naar het kunstgrasveld waar de wedstrijd blijkbaar ook gespeeld zou worden.

Dan de wedstrijd. Vanaf het eerste moment waren er wat kansjes voor ACV. Het combineren lukte nog niet helemaal maar het begin van de wedstrijd is wel eens slechter geweest dan vandaag. De kansjes werden echter in de eerste minuten nog niet omgezet in een doelpunt en zo kon het gebeuren dat helemaal uit het niets een hoge bal over de ACV verdediging zorgde voor een hard schot hoog in het doel van ACV. En dan sta je ondanks het betere voetbal gewoon achter. Ondertussen hadden de weergoden besloten dat het wel tijd was voor flink wat regen. De paraplu’s langs de kant waren gelukkig niet voor niks mee genomen, dat zou natuurlijk wel erg jammer zijn. De jongens gingen ondertussen steeds beter spelen en dit zorgde ook voor enkele doelpunten voor rust. ACV had het betere spel en Rolde had meer fysieke kracht in te brengen. In de loop van de 1e helft besloot Rolder Boys hun geheime wapen in te zetten. Aangezien dit wapen 4 benen had in plaats van 2 kon ACV hier natuurlijk niet mee akkoord gaan. Wel zorgde dit geheime wapen voor de nodige hilariteit langs de kant. Na enkele minuten was de extra “ speler” weer van het veld verwijderd, de bal gecheckt op gaten en kon de wedstrijd weer verder. In de rest van de 1e helft kwam ACV niet echt meer in gevaar. Tijd voor ranja en koffie….. en in de rust hoop. Want het werd droog!

Het geheime wapen van Rolder Boys wordt verwijderd van het veld

In de 2e helft hetzelfde beeld. Heel veel regen en matig begin van ACV (hoe kan dat toch elke keer) waardoor Rolder Boys wat kansen kreeg en de keeper van ACV enkele keren werd getest. Maar al snel nam ACV het initiatief weer en begonnen de jongens beter te voetballen. Tussen het passen, coachen, combineren en scoren door werd door sommige wissels de bril nog even gepoetst (regen kan best lastig zijn) zodat het vizier letterlijk en figuurlijk weer op scherp stond. Met een paar erg mooie combinaties en prachtige doelpunten stond de teller uiteindelijk op 7-1 voor ACV. De drie punten meer naar Assen, snel de penalty’s nemen en dan heerlijk naar de warme douche (helaas bleek deze koud te zijn).

Volgende week een sterke tegenstander voor ACV: SJO J.V. Oostenburg JO11-1. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het Catawiki sportpark en de aftrap is om 14.00 uur. U bent van harte welkom om de jongens te komen aanmoedigen!