0 - 6

ACV JO17-2

Onder 17, JO17-2, 1e klasse 08

2 december 2017 10:30

In een koud Stadskanaal heeft JO17-2 deze zaterdag de kans om dit seizoen de najaarstitel te pakken, in stand gehouden. Door de nachtvorst en de neerslag van de afgelopen tijd,
was het aanvankelijk de vraag of de wedstrijd door zou gaan. Echter om 10.30 werd er gewoon op een klassieke grasmat afgetrapt. Mogelijk door de temperatuur en het zware veld
akteerde de blauw zwarte formatie voor rust nog enigszins stroef. Het speelde aanvankelijk in een te laag tempo en veel passes kwamen op het hobbelige veld niet aan. Ondanks dat kwam ACV halverwege de 1e helft wel op een 0-1 voorsprong. Een mooie uitgespeelde aanval over rechts werd keurig door de kleinste man van het veld binnengetikt bij de 2e paal. Tijdens de slotfase van de 1e helft ging SJS op zoek naar de gelijkmaker, echter de defensie van de gasten gaf geen krimp. Hierdoor gingen beide teams bij een 0-1 stand aan de thee. SJS had halverwege mogelijk het gevoel dat er wat te halen viel, maar kwam bedrogen uit. De thee deed ACV blijkbaar ontdooien, want kort na aanvang van de 2e helft wisten de gasten de voorsprong te verdubbelen. De keeper van SJS had meer oog voor de aanwezige fotografe (Anita Maas) dan voor de bal, waardoor de leren knikker na een scrimmage onder hem door het doel inrolde. Door deze 0-2 stand leek het geloof bij SJS op een goede afloop verdwenen. De thuisclub oogde als een bokser in  de touwen. Waar Rocky in de film destijds wel terugkwam in de wedstrijd, lukte dit SJS niet. Sterker nog, ACV oogde energieker dan voor rust en liep uit naar een uiteindelijk 0-6 overwinning. Door deze zege blijft ACV samen met Musselkanaal koploper. In deze najaarscompetitie is er nog 1 wedstrijd te spelen waarbij ACV even veel punten heeft als Musselkanaal. Bovendien is het doelsaldo van beide teams gelijk, waardoor het volgende week spannend wordt. Het is de vraag wie dan de kampioensvlag mag gaan hijsen. Als Koning Winter het toelaat ontvangt Musselkanaal dan Borger en gaan de mannen van Melvin Bodde op het Catiwiki-Sportpark de wei in tegen HS'88. De kop van de ranglijst ziet er nu als volgt uit:
1. Musselkanaal JO17-1 10-25
2. ACV JO17-2                  10-25
3. Annen JO17-1               10-22
4. Rolder Boys JO17-1     10-22
5. Gieten JO17-1                 9-15
Nog 7 nachtjes slapen, dan weten wij meer....