4 - 0

SJO Dalen/DSC JO17-1G

1e klasse 01 (promotie)

10 maart 2018 12:30

Na het weken lang trainen onder bijna Siberische omstandigheden mochten de boys van ACV JO17-2 deze zaterdag eindelijk de wei weer in. Op het Catawiki-sportpark was Dalen JO17-1 de tegenstander. Omstreeks 12.30 bewogen de mannen van trainer Melvin Bodde (die zelf ziek was, Melvin beterschap!) richting veld 3. De plek waar het moest gebeuren oogde als een toendra, maar daar maalden de blauw/zwarte-formatie niet op. ACV bleek al vrij snel de bovenliggende partij. De fysiek sterke tegenstander zakte in en verdedigde met handen en voeten. Bovendien was ACV aanvankelijk niet zorgvuldig in de eindpass en afronding waardoor er halverwege de 1e helft nog de brilstand op het scorebord stond. Een kwartier voor rust kwam ACV na een prachtige individuele actie over links terecht op 1-0 met welke stand beide teams aan de thee gingen. Ook tijdens het 2e bedrijf was ACV voetballend sterker, dan de tegenstander. Doordat het echter diverse keren naliet om in de afronding met scherp te schieten, bleef het wel lang spannend. Dalen was soms dreigend tijdens counters, echter ACV was defensief scherp in de omschakeling. Pas 10 minuten voor tijd viel de beslissing. Een ACV-er werd binnen de 16 naar de grond gewerkt, waarna de strafschop beheerst tot 2-0 werd gepromoveerd. Dalen liep vervolgens met het hoofd omlaag, waarna ACV in de slotfase nog 2x het net liet bollen. Bij een 4-0 stand floot de prima leidende scheids deze wedstrijd voor het laatst,  waardoor de Asser formatie 3 punten mocht bijschrijven. Door fotograaf Johan de Jonge werd voor de wedstrijd een teamfoto gemaakt en ook van de wedstrijd tegen Dalen maakte hij een aantal mooie plaatjes, waarvoor dank. Volgende week wacht ACV JO17-2 weer een leuke uitdaging. In Loon is het sterke LEO JO17-1 dan de tegenstander.