Nieuw seizoen, nieuwe spelregels en 'oude' uitslag voor ACV JO11-2

7 - 1

Assen FC JO11-2JM

Groep 1 31

1 september 2018 12:00

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-2 haar eerste wedstrijd, een bekerwedstrijd tegen FC Assen JO11-2. Het ACV-team bestaat uit de spelers van ACV JO10-1 van vorig seizoen. Hoe zijn de jongens de zomer doorgekomen en hoe gaan ze met de nieuwe spelregels om?

Bij de start van de wedstrijd was de eerste aanpassing van de spelregels al duidelijk: ieder team heeft 8 in plaats van 7 spelers. Het indribbelen en inspelen in plaats van ingooien is anders, evenals het mogen dribbelen bij een vrije trap. Dat pakken de spelers snel op. De grootste wijziging blijkt de terugspeelbal op de doelman. Deze mag de keeper niet meer in de handen pakken, wat de doelmannen soms in problemen bracht.

Tot zover de veranderingen. Wat hetzelfde bleef was de uitslag van de wedstrijd. ACV won met 7-1, na een 4-1 ruststand. Ook voor de zomerstop won het team haar wedstrijden met grote cijfers. ACV startte scherp en kwam snel met 2-0 voor. In het eerste kwart, een wedstrijd bestaat nu uit vier keer een kwartier, werd het nog 3-0. Daarna had ACV het betere van het spel maar werd er nog weinig gescoord. In het laatste kwart voerde ACV de score op naar 7-1.

De verwachting is dat de tegenstand in de competitie (gelukkig) een stuk groter zal zijn. We gaan het zien, eerst nog op 15 september de tweede bekerwedstrijd tegen Achilles 1894.