58'

Hoofdklasse B

11 mei 2019 14:30

M. Oosting

Assen – ACV ging vanmiddag met 0-4 onderuit tegen een slim en effectief spelend Excelsior ’31. De bezoekers kregen zes kansen en scoorden vier keer. In een gelijk opgaande eerste helft scoorde Hakim Ezafzafi de 0-1. Na de pauze nekten individuele fouten ACV. Tweemaal onnodig balverlies werd door Excelsior ’31 keihard afgestraft. Boy Boeloerditi en Hielke Penterman scoorden. ACV probeerde het wel maar stuitte op de goed keepende Melvin Koetsier. Een kwartier voor tijd scoorde Boy Boeloerditi de 0-4. Voor zover er nog hoop was bij de blauw-zwarten was het na deze goal vervlogen.

ACV-trainer Fred de Boer had zijn elftal ten opzichte van vorige week vanwege blessures op een aantal plaatsen gewijzigd. Erik Eleveld, Marco van der Heide, Gijs Jasper waren in tegenstelling tot afgelopen zaterdag niet fit genoeg om te spelen. Gelukkig heeft ACV een brede bank en was het geen probleem om 11 goede en fitte spelers op te stellen.

De eerste helft ging gelijk op. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht. Goede uitgespeelde mogelijkheden waren op de vingers van één hand te tellen. Helaas voor de ACV-supporters ging Excelsior ’31 het beste met de weinige mogelijkheden om. Op aangeven van Boy Boeloerditi scoorde Hakim Ezafzafi de enige goal van de eerste helft.

De 0-1 van Hakim Ezafzafi in beeldDe 0-1 van Hakim Ezafzafi in beeld

Na de thee betraden beide teams ongewijzigd het veld. Nog geen twee minuten na het startsignaal van het tweede bedrijf lag de bal al achter Ben Wormmeester. Justin Mulder verspeelde de bal op het middenveld waarna Excelsior ’31 razendsnel omschakelde. Hakim Ezafzafi bediende de vrij staande Boy Boeloerditi die eenvoudig raak schoot. ACV wist vanaf dat moment dat het niet eenvoudig zou zijn om nog een goed resultaat te behalen. In de 57e minuut was Ezra Schrijver dichtbij de aansluitingstreffer. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal in het zijnet. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Robert Talens leed balverlies op het middenveld waarna de bezoekers wederom razendsnel omschakelden. Dit keer was het Hielke Penterman die scoorde op aangeven van de beste man aan de zijde van Excelsior ’31, Hakim Ezafzafi. ACV gaf nog niet op maar stuitte meerdere keren op de prima keepende Melvin Koetsier. Een kwartier voor tijd vervloog de laatste hoop bij ACV. Boy Boeloerditi scoorde zijn tweede treffer van de middag en bracht de stand op 0-4. ACV kon in de slotfase geen potten meer breken en leed de tweede thuisnederlaag van het seizoen.

Koen Steg is omsingeld door drie spelers van Excelsior ‘31Koen Steg is omsingeld door drie spelers van Excelsior ‘31

Na afloop

Een pijnlijke nederlaag voor ACV. Theoretisch waren er nog kansen op de titel maar die zijn na het verlies tegen Excelsior ’31 definitief verdwenen. De ploeg kan zich nu volledig gaan richten op de nacompetitie. Op de ranglijst staat de formatie van trainer Fred de Boer op de 5e positie met 7 punten achterstand op koploper Sparta Nijkerk.