ACV VR2

4e klasse B

9 februari 2019 14:00

Onbekend

Zaterdag 9 februari om 14:00 uur werd de wedstrijd VAKO/Tynaarlo VR1 – ACV VR2 gespeeld. Van te voren wisten we dat dit een loodzware en eentonige partij ging worden. ACV begon de wedstrijd dan met veel balbezit, het zal een verhouding zijn geweest van 80/20.

Op een dramatisch slecht veld en de harde wind zorgde ervoor dat normaal voetbal haast niet mogelijk was. ACV bleef rondspelen en probeerde te blijven voetballen en werd af en toe gevaarlijk, maar tot doelpunten kwam het de eerste 25 minuten niet. VAKO/Tynaarlo creëerde helemaal niets en na 26 minuten was het dan eindelijk raak. Eline Gerdes brak de wedstrijd open door een dieptebal door het centrum van Aïda Hilalovic op waarde te schatten en omspeelde knap de keepster en schoot de bal simpel in het lege doel. Kort daarna was het weer Eline Gerdes die de 0-2 op het scorebord zette. Ilse Hofstra had de bal aan de rechterkant en speelde haar directe tegenstander uit en kapte naar binnen en gaf de bal met links voor, en door mistasten van de verdedigers wist Eline met enig geluk de bal in de goal te krijgen. We gingen rusten met een 0-2 voorsprong.

De 2e helft konden de mouwen flink opgestroopt worden. We hadden de wind tegen en we wisten dat VAKO/Tynaarlo vanaf alle afstanden zou gaan schieten en dat bleek ook zo te zijn. Ze brachten nog meer fysiek in het veld en de duels werden harder, maar gevaarlijk werd het niet. ACV creëerde weer de kansen maar tot 0-3 kwam het niet. Uit een spaarzame uitval werd het 1-2, een corner werd uitverdedigd, maar de bal bleef hangen in de lucht en werd terug gekopt over een kansloze Jikke. Na de 1-2 was het keer op keer Maartje Timmermans die gevaarlijk was maar helaas kon zij niet scoren. Ook Esmee ter beek, Ilse Hofstra, en Aïda Hilalovic kregen lens op de 1-3, maar al deze kansen gingen er niet in. En dan komt de snoeiharde voetbalwet om de hoek kijken. Als je zelf verzuimd om te scoren valt de goal aan de andere kant en helaas was dat het geval. Werkelijk uit het niets belande de bal op 20 meter voor de voeten van een speelster van VAKO/Tynaarlo en die haalde uit en de bal hobbelde en stuiterde zo de verre hoek in, Jikke had het nakijken, maar kon hier niets tegen doen.

De wedstrijd eindigde dan ook in een teleurstellende 2-2. Dit gelijkspel voelt als verlies, want dit had vandaag gewonnen moeten worden. Maar positief aan vandaag was het algehele optreden, de meiden gingen vol alle duels aan en aan strijd en passie lag het niet. Iets meer geluk in het afronden daar zit het 'm in. Maar voor deze meiden zijn deze wedstrijden een goede leerschool. De technische staf was achteraf teleurgesteld in het resultaat, maar was zeer tevreden over de geleverde arbeid.