23 maart 2019 14:30

Scheidsrechter

J. (Jeffrey) Wolthof

Onbekend

Zaterdag 23 maart stond de derby van Assen op het programma: ACV JO19-1 - Achilles 1894 JO19-1. Al enkele weken werd naar deze wedstrijd uitgekeken! Eerder in deze competitie vond deze wedstrijd ook plaats bij Achilles 1894 en toen won ACV JO19-1 0-2!

Om 14:30 floot de goed leidende scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. De publieke belangstelling voor deze wedstrijd was behoorlijk groot, opvallend detail de vele vrouwelijke toeschouwers! Vanaf minuut één was duidelijk dat er één ploeg wou voetballen: ACV JO19-1. Waarin Achilles 1894 JO19-1 veelal vanuit achteruit de lange bal hanteerde probeerde ACV JO19-1 de voetballende oplossing te vinden op een zeer slecht bespeelbaar veld 3 Halverwege de eerste helft kopte Pieter Bijl na een mooie voorzet van Mark Jagt de 1-0 fantastisch binnen. Dit was tevens de ruststand. Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Halverwege de twee helft kwam Achilles 1894 JO19-1 via een counter uit het niets op gelijke hoogte. Lange tijd leek het er naar uit te zien dat dit ook de eindstand zou worden. Ver in blessuretijd werd Dennis Koster de matchwinnaar na een vrije trap van Mark Jagt. Dik verdiend bleven de drie punten bleven op sportpark Catawiki!

Aanstaande zaterdag geen programma! Zaterdag 6 april LAC Frisia 1883 JO19-1 uit!

Opstelling ACV: Manoah Kramer, Mika Lemery, Daan van Spijker, Nout de Groot, Julius Duit, Jarno Deuring( Cleyston Ritfeld), Max Jasper, Mark te Velde ( Sven Boer), Pieter Bijl (Dennis Koster), Mark Jagt, Leon Santema