ACV JO11-2 speelt gelijk tegen d'Olde Veste

d' Olde Veste'54 JO11-1

Hoofdklasse 02

24 november 2018 10:30

Onbekend

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-2 zijn negende competitiewedstrijd. Thuis tegen d'Olde Veste JO11-1 moesten er weer eens punten gepakt worden. De laatste drie wedstrijden gingen verloren, waaronder het 4-1 verlies van vorige week bij de koploper.

Het eerste kwartier van de wedstrijd had ACV een veldoverwicht en ook meerdere kansen. Het leidde vooralsnog alleen tot een afgekeurd doelpunt. De bal zou bij de voorzet de achterlijn al hebben gepasseerd. Na 20 minuten was er wel een geldig doelpunt. De vrije trap werd door ACV mooi over het eerste muurtje (op 5 meter van de goal) en over het tweede muurtje (op de doellijn) in de kruising gemikt. Het leek de opmaat naar meer, maar zoals vaker dit seizoen valt het doelpunt dan aan ACV-kant: 1-1. Het zure was dat er direct voor de rust werd gefloten.

Tweede helft

In deze Hoofdklasse-competitie waarin alle 12 ploegen relatief dicht bij elkaar zitten qua sterkte, was het al regelmatig gebeurd dat ACV wedstrijden verloor waarin het team minimaal gelijkwaardig was. Hoe zou dat nu gaan? Direct na rust was het uit de eerste de beste ACV-aanval raak. De afgemeten voorzet vanaf rechts werd netjes binnengekopt bij de tweede paal: 2-1. Maar gedurende die tweede helft namen de Steenwijkers het initiatief over. ACV kwam meer onder druk te staan. De 2-2 viel dan ook niet onverwachts. Dat vlak daarna weer de voorsprong voor ACV (3-2) volgde gaf de burger moed. Na een paar minuten hadden de geel-blauwen ook die achterstand weer goedgemaakt. Een spannend kwartier volgde, maar de 3-3 eindstand was uiteindelijk een prima afspiegeling van de verhoudingen.