Offday ACV JO11-2 tegen fysiek Achilles 1894

5 - 1

ACV JO11-2

Hoofdklasse 02

6 oktober 2018 9:30

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-2 zijn derde competitiewedstrijd. Op bezoek bij Achilles 1894 JO11-1 waren de verwachtingen hooggespannen. De eerste twee wedstrijden had ACV prima gespeeld, terwijl Achilles zonder punten onderaan stond. Maar de bal is rond....

In een lekker zonnetje startte ACV goed. De tweede aanval was een combinatie via de rechterkant en de inspeelpas werd afgerond: 0-1 voor ACV. Maar eigenlijk is ACV na dat moment niet echt meer in de wedstrijd geweest. Acties mislukten, afstandsschoten werden half geraakt, posities werden slecht bezet en veel duels gingen verloren. Achilles speelde erg fysiek en daar had ACV duidelijk moeite mee. De scheidsrechter stond continu op de middenstip en kon daardoor veel situaties niet goed beoordelen, wat eerlijk gezegd soms ook in het voordeel van ACV was. ACV verloor veel duels en als er dan eindelijk balbezit was dan mislukte de voortzetting. Ruststand: 3-1 voor Achilles.

Na rust was er de hoop op een beter ACV. ACV kon de tegenstander eindelijk enigszins onder druk zetten, maar de kansen die dat opleverden werden slecht benut, mede door een goede Achilles-doelman. Zo werd er in het derde kwart van de wedstrijd niet gescoord. Een aansluitingstreffer kon de wedstrijd weer openbreken, maar in het laatste kwartier zat dat er niet meer in. Achilles maakte 4-1, ACV raakte gefrustreerd en de ploeg beging een aantal pittige overtredingen. Het spel lag vaak stil door huilende kinderen aan beide kanten. ACV scoorde nog ongelukkig in eigen doel, waardoor de rood-zwarten terecht wonnen: 5-1. Een leerzame wedstrijd.