Thriller tussen ACV JO11-2 en HZVV JO11-1 onbeslist

6 - 6

HZVV JO11-1

Hoofdklasse 02

13 oktober 2018 13:30

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-2 zijn vierde competitiewedstrijd. Bij een temperatuur van 25 graden (op 13 oktober!) kwam HZVV JO11-1 op bezoek. Kon ACV zich revancheren voor de offday van een week eerder?

Vanaf minuut één zat de druk erop. De leider van HZVV hield geen seconde zijn mond en wilde zijn spelers liefst eigenhandig op de goede plaats zetten en tussendoor zelf een balletje meetrappen, terwijl ACV vol inzet en passie de aanval zocht. De eerste speldenprikken waren van de Hoogeveners, maar het eerste doelpunt was een uitgespeelde aanval aan de andere kant: 1-0 voor ACV. Het spel golfde heen en weer. Ook HZVV combineerde goed en wist binnen twee minuten op voorsprong te komen: 1-2. De enthousiaste ouders waren nog niet uitgeschreeuwd of ACV scoorde netjes de 2-2. Einde eerste kwart.

ACV vervolgde de wedstrijd ijzersterk en scoorde 3-2. Je voelde dat er veel doelpunten in de lucht hingen in deze open wedstrijd. HZVV kende een sterke periode en counterde naar 3-3 en 3-4. Het was opvallend dat HZVV steeds de lange bal hanteerde en niet probeerde voetballend op te bouwen. In tegenstelling tot ACV. De Assenaren drongen aan, kregen een aantal grote kansen (alleen voor de keeper), maar scoren lukte niet. HZVV wist nog via een van richting veranderd schot op 3-5 te komen, terwijl ACV nogmaals een grote kans miste. Tijd voor de thee.

Een tegenstander die drie keer achter elkaar scoort terwijl het zelf niet lukt om te scoren. Het kan een ploeg knakken, maar ACV liet zich niet kennen. De blauwzwarten combineerden naar hartelust, schuwden de duels niet en maakten via een prima aanval dik verdiend de aansluitingstreffer: 4-5. Zou het dan toch? Jazeker! ACV was brutaler en dwong de kansen af. Het is dat er een werkelijk fantastische doelman bij HZVV op het doel stond met fenomenale reddingen. Maar ook hij kon de opmars van ACV niet stuiten: 5-5. De leider van HZVV had het niet meer. ACV ging vrolijk door waar het gebleven was en kwam weer eens op voorsprong. De 6-5 zorgde voor ongekende vreugdetaferelen op en naast het veld.

In het laatste kwart was de spanning voelbaar. Ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden, iedereen leefde intens mee. Alsof de zomerse temperaturen nog niet voor voldoende verhitting zorgde. De HZVV-leider werd er niet stiller van, in tegenstelling. Uit een corner kopte HZVV netjes de 6-6 binnen. Wat zou de laatste tien minuten nog brengen? Het spel golfde op en neer. Duels werden steeds weer vol overgave uitgevochten. Beide teams gingen voor de winst. Het laatste fluitsignaal zorgde voor berusting. Beide teams hadden  gestreden voor wat ze waard waren en een punt in de pocket. Wat betreft het aantal kansen had ACV er meer gehad, maar een overwinning was teveel van het goede geweest.

Dat er nog maar veel van deze wedstrijden mogen volgen!