ACV JO11-2 doet zichzelf tekort tegen FC Assen JO11-1

3 - 3

ACV JO11-2

Hoofdklasse 02

22 september 2018 11:45

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-2 zijn eerste wedstrijd in de competitie bij FC Assen JO11-1. ACV JO11-2 speelt net als ACV JO11-1 in de Hoofdklasse, maar ze zitten niet bij elkaar. FC Assen dacht zaterdag misschien wel even te winnen, vooral omdat zij een week eerder voor de beker tegen ACV JO11-1 met 2-2 gelijkspeelde.

Direct vanaf het begin van de wedstrijd liet ACV de bal netjes rondgaan. Via combinatievoetbal kreeg ACV zo de nodige kansen. Na 7 minuten resulteerde dat in een verdiende 0-1 voorsprong. Maar een minuut later zag de ACV-keeper er wat ongelukkig uit bij het eerste schot van FC Assen op doel: 1-1. ACV bleef lekker combineren en kreeg kansen. Een ongevaarlijk schot op doel liet ditmaal de FC Assen-doelman door zijn benen glippen: 1-2 voor ACV. FC Assen had de wind mee.
Daar maakten zij dankbaar gebruik van door de lange bal te hanteren, wat ook regelmatig gevaar  opleverde. Vlak voor rust kwamen de geel-zwarten gelijk, nadat zij ongelukkig uitverdedigen van ACV verzilverden. Een beter ACV ging zodoende met een gelijkspel de rust in.

In het eerste kwartier na rust was FC Assen de bovenliggende partij. ACV werd, ondanks het voordeel van de wind in de rug, vastgezet op eigen helft. Het was een heerlijke open wedstrijd, waarin de thuisclub nu de beste kansen kreeg. Maar ACV wist weer meer in balbezit te komen en
creëerde nu op haar beurt de kansen. Een afstandsschot van ACV vloog mooi onder de lat het doel in. Zou ACV deze 2-3 voorsprong de laatste tien minuten kunnen vasthouden?

De ouders langs de kant waren trots hoe goed de ACV-boys tegenspel boden en nu zelfs de winst leken te grijpen.  Die hoop duurde tot vijf minuten voor tijd, toen een schot op het ACV-doel via via het doel in rolde: 3-3. De laatste minuten waren spannend, maar gescoord werd er niet meer.

Betere spel
De ACV-jongens waren tevreden over een resultaat waar ze vooraf waarschijnlijk voor getekend hadden. Maar gezien het betere spel van ACV voelde het achteraf toch als puntverlies. Het was in ieder geval een spannende wedstrijd waarbij ACV na de ruim gewonnen bekerwedstrijden eindelijk