ACV JO11-2 sluit veldcompetitie af met klinkende zege

8 - 3

ST Hoogeveen/Tiendeveen JO11-1JM

Hoofdklasse 02

8 december 2018 10:30

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-2 de elfde en laatste competitiewedstrijd. Thuis tegen vv Hoogeveen JO11-1 stond er voor ACV vooral prestige op het spel. Tegen de nummer 6 lagen er mogelijkheden, maar zouden de jongens de mindere resultaten van de laatste weken van zich af kunnen spelen?

De start was in ieder geval hoopvol. ACV had meer balbezit, zette steeds vroeg druk en wist via lekkere combinaties de nodige kansen af te dwingen. De 1-0 voorsprong na 7 minuten was dan ook dik verdiend. De kansen bleven komen, maar een tweede doelpunt bleef uit. Hoogeveen wist ook gevaarlijk te worden, op het (te) kleine veld 4 ben je nu eenmaal snel aan de overkant, maar ACV had duidelijk een overwicht. Des te zuurder is het dan als Hoogeveen in de laatste 5 minuten van de eerste helft twee keer weet te scoren. Ruststand tegen de verhouding in: 1-2.

Het was zaterdagochtend slecht weer, dus de meeste ouders bleven wat langer in het clubhuis hangen in de rust. Daar wachtten de ACV-boys niet op. In de eerste minuut van de tweede helft scoorde ACV heel snel de 2-2 en de 3-2. Een paar minuten later viel ook de 4-2. Zou dit dan een lekker einde worden van de najaarscompetitie? Op het kleine veld verplaatst het spel zich echter heel snel van het ene naar het andere doel, dus de spanning bleef. De 4-3 viel. En nu? De laatste tien minuten waren aangebroken. Zou ACV alsnog bezwijken? De jongens gingen echter vol door. Fatsoenlijk opbouwen lukte de Hoogeveners niet meer. ACV maakte het niet uit. Met een waar slotoffensief wisten de ACV-ers liefst vier doelpunten te scoren. Wat een vreugde! Een klinkende 8-3 zege was het resultaat van inzet, overspelen en mooi afronden. De regen kwam onophoudelijk naar beneden, maar de ACV-boys en de ouders kon het niet deren. Hier was een puike prestatie neergezet!

Terugblik op seizoen

ACV JO11-2 speelde in de Hoofdklasse. Met verder allemaal JO11-1 teams in de competitie wist de ploeg dat ze aan de bak moesten. Gelukkig maar. In de eerste 5 wedstrijden werden 8 punten behaald en deed de ploeg boven in de middenmoot mee. In de eerste wedstrijd tegen kampioen FC Assen JO11-1 kreeg ACV zelfs te weinig met het 3-3 gelijkspel. De tweede serie van 5 wedstrijden behaalde de ploeg maar 1 punt. Toen viel het kwartje steeds net de verkeerde kant op. De zege in de laatste wedstrijd zorgde dat het team uiteindelijk een 8e plek (van de 12 ploegen) eindigde met een doelsaldo van -1. Deze klassering was misschien iets te laag gezien de vele gelijk opgaande wedstrijden. Al met al een leuke en leerzame competitie.