ACV JO11-2 wint en maakt zich op voor allesbeslissende wedstrijd

4 - 6

ACV JO11-2

Hoofdklasse 08

18 mei 2019 8:45

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-2 zijn negende (en een-na-laatste) competitiewedstrijd. De eerste zes wedstrijden werden gewonnen, daarna volgde twee nederlagen. Nu moest de koploper op bezoek in Steenwijk bij d’Olde Veste. Hoe zou het lopen?

Nummer twee DZOH was voor zaterdag tot op twee punten genaderd, Winst in Steenwijk kon het kampioenschap voor ACV opleveren bij puntverlies van DZOH. Verlies van ACV in Steenwijk zou op zich geen ramp zijn, maar dan kwam er wel heel veel druk op de laatste wedstrijd van ACV bij DZOH te staan. De verschillen qua niveau zijn in deze Hoofdklasse niet groot. Ook zaterdag werd het daarom weer een mooie, gelijk opgaande wedstrijd. In de eerste helft speelde d’Olde Veste erg sterk en ze dwongen veel kansen af. Een beetje tegen de verhouding kwam ACV echter voor door twee geplaatste afstandsschoten (0-2). Maar de druk op het ACV-doel bleef aanhouden en dat resulteerde in twee tegendoelpunten: 2-2.

Na rust trok ACV het spel meer naar zich toe. De thuisploeg werd steeds vaker vastgezet op eigen helft en via een prima combinatie scoorde ACV de 2-3. ACV was los. Kans na kans ontstond en na een paar ’bijna’-doelpunten, zorgde een kopbal van ACV in de kruising voor een ‘echt’ doelpunt: 2-4. Maar de Steenwijkers gaven niet op en counterden er lustig op los. De aansluitingstreffer (3-4) was het gevolg. Een kwartier voor tijd maakte ACV met een schot in (wederom) de kruising de 3-5. Het spel golfde op en neer. Goed keeperswerk van de ACV-doelman, die een puike pot keepte, voorkwam een nieuwe aansluitingstreffer. Aan de andere kant zorgde een ouderwetse punter voor de 3-6. De thuisploeg scoorde nog wel de 4-6, maar de buit was binnen voor ACV.

De winst in Steenwijk is goed voor het moreel na de twee eerdere nederlagen. Omdat ook nummer twee DZOH won, brengt volgende week zaterdag de wedstrijd DZOH-ACV de beslissing om het kampioenschap. ACV staat twee punten voor op DZOH, dus een gelijkspel is voor ACV JO11-2 voldoende. Een tweede plek in de deze Hoofdklasse zou een uitstekende prestatie zijn, een kampioenschap zou uitzonderlijk zijn. Kop op boys!