6 - 8

HZVV JO11-1

Hoofdklasse 08

4 mei 2019 10:30

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-2 zijn zevende competitiewedstrijd. Nummer laatst HZVV JO11-1 kwam op bezoek. Bij winst van ACV en puntverlies van nummer twee DZOH, zou ACV kampioen zijn. Hoe zou dit aflopen?

Het begin van de wedstrijd was rommelig van beide kanten. Het was HZVV dat steeds beter ging combineren en na 10 minuten verdient op een 0-1 voorsprong kwam. Bij ACV leek een soort van kampioensstress aanwezig. De 1-1 viel uit een van de spaarzame kansen. HZVV speelde beter en kwam, weliswaar wat gelukkig, op 1-2. Dat ACV vlak voor rust de gelijkmaker binnenschoot was tegen de verhouding in, maar daar maalden de ACV-ers niet om. Ruststand 2-2.

In de rust werd bij de ouders bekend dat nummer twee DZOH met 3-1 had gewonnen. Een kampioenschap voor ACV was zaterdag dus niet meer haalbaar. Maar ACV had heel andere dingen aan het hoofd. Na rust brak een bizarre periode aan. Binnen 6 minuten tijd liep HZVV uit van 2-2 naar 2-6. Werkelijk alles lukte bij de Hoogeveners. Met daarbij een paar ongelukkige momenten aan ACV-kant. Ondanks dat ACV een slechte pot speelde, vonden ze wel de kracht om zich terug te knokken in de wedstrijd. Binnen drie minuten scoorde ACV de 3-6 en de 4-6. Het geloof in een resultaat was er weer. De laatste break was aangebroken, nog een kwartier te gaan.

Laatste kwart

Waar ACV vol op jacht ging naar de aansluitingstreffer, viel het doelpunt aan de andere kant: 4-7. Bij de ouders was bij 2-6 al bijna het geloof in een goed resultaat verdwenen, nu bij 4-7 met nog tien minuten te gaan was er al haast geen geloof meer over. Dat was buiten de ACV-boys gerekend. Het gas ging erop. De tegenstander werd steeds vastgezet en de kansen stapelden zich op. De 5-7 viel. En vlak daarna de 6-7. Zou het dan toch? ACV raakte twee keer de lat en een paar andere kansen werden net gemist. Tot daar die hoge bal kwam, de HZVV-doelman de bal niet klem kreeg, de bal vlak voor het doel klem kwam te zitten tussen wat spelersbenen en een alerte ACV-er de bal binnenschoot. 7-7! Tot de scheidsrechter floot. "Aanvallen van de keeper, vrije trap voor HZVV." Het bleef niet lang 6-7, want de gasten scoorde vlak voor tijd nog de 6-8.

Uiteraard grote teleurstelling over het resultaat. En een beetje over de afgekeurde goal, maar dat hebben de jongens te accepteren. Volgende week komt nummer twee DZOH op bezoek. Een mooie kans voor revanche.