ACV JO11-2 ook te sterk voor d' Olde Veste JO11-1

6 - 5

d' Olde Veste'54 JO11-1

Hoofdklasse 08

23 maart 2019 11:45

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-2 pas zijn derde wedstrijd in de Hoofdklasse van de Voorjaarscompetitie. Vorige week werd het grasduel bij DZOH afgelast. Na uitoverwinningen bij MSC Meppel en HZVV, was er nu de eerste thuiswedstrijd tegen d' Olde Veste.

De beginfase was voor de Steenwijkers. Voorin hadden zij een paar handige voetballertjes, die in balbezit voor gevaar zorgden. De 0-1 was een logisch gevolg. Maar ACV zette een tandje bij. In de warming up viel op dat d' Olde Veste een goede doelman had, maar dat hij de bal vaak niet klemvast had na het vangen. Op een afstandsschot van ACV reageerden de ACV-aanvallers attent. De losgelaten bal werd koel binnengetikt: 1-1. ACV wist de tegenstander meer terug te dringen. Het ene voordeel was dat de gevaarlijke Steenwijkse aanvallers niet meer aan de bal kwamen. Het andere voordeel was dat ACV kansen kreeg. Dat resulteerde in 2-1 en 3-1. Een ongelukkig eigen doelpunt zorgde voor de 3-2 ruststand.

Op de teamfoto eerder in het seizoen ontbrak doelman Noah en ook wintertransfer Ben (uit JO10-1). Daarom een nieuwe teamfoto. Staand v.l.n.r: trainer Mark, Bram, Coen, Ruben, Jorn, leider Arne. Zittend v.l.n.r.: Merijn, Niels, Yannick, Noah, Mauro, Ben en Alessandro.

De aftrap was nog maar net verricht of een ACV-aanval werd met een strakke schuiver afgerond: 4-2. Daar kwam vlak voor het einde van het derde kwart de 5-2 bij: een streep in de kruising. Was de wedstrijd gespeeld? De ouders stonden in ieder geval wat rustiger langs de lijn. Die rust was van korte duur. Binnen een paar minuten scoorden de geel-blauwen twee keer: 5-4. Een prachtige volley na een vlotte ACV-aanval zorgde voor de bevrijdende 6-4. Of toch niet? De gasten gaven niet op en scoorden de 6-5. Nog vijf minuten te gaan en dat werden vijf hele lange minuten. De ACV-doelman hield ook nu met een paar goede reddingen de ploeg op de been en, het moet gezegd, ook het geluk was aan de zijde van ACV. Het eindsignaal kwam als een bevrijding. De derde zege op rij met de koppositie als beloning was een feit.