ACV JO11-2 kampioenskandidaat nummer 1 na winst bij Achilles 1894 JO11-1

ACV JO11-2

Hoofdklasse 08

13 april 2019 9:30

J. (Jaron) Schans

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-2 zijn zesde competitiewedstrijd. De wedstrijd bij nummer drie Achilles 1894 JO11-1 was een belangrijke. Wint Achilles en haken ze aan in de kampioensrace met DZOH en ACV? Of wint ACV en gaan zij het uitvechten met nummer twee DZOH?

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Achilles. Niet dat er direct grote kansen waren, maar het balbezit was voor de thuisploeg. Na een kleine tien minuten nam ACV het initiatief over en begonnen de combinaties te lopen. De 0-1 voor ACV was een prima combinatiedoelpunt en de snelle 0-2 ontstond door het goed vastzetten van de tegenstander. Achilles liet zich niet kennen en combineerde snel naar de 1-2. Het spel ging gelijk op, waar Achilles misschien wel het meeste balbezit had. Ook fysiek lieten de beide ploegen zich gelden. Gelukkig heeft ACV twee spelers voorin die makkelijk scoren. De 1-3 voor ACV vlak voor rust was dan ook een beetje tegen de verhouding, maar wel erg lekker.

Spitsuur voor het doel van AchillesSpitsuur voor het doel van Achilles

Gezien het verloop van de eerste helft leek de wedstrijd nog lang niet gespeeld. Maar de ouders hadden hun (ijskoude) plekje langs het veld nog niet ingenomen of ACV scoorde de 1-4. ACV domineerde de tweede helft volledig. Veruit de meeste duels werden gewonnen, waardoor het vroeg druk zetten op de tegenstander steeds weer balbezit opleverde. Een logisch gevolg was dat ACV veel kansen kreeg. De blauw-zwarten liepen uit naar 1-5, 1-6 en 1-7. De treffer van Achilles (2-7) vlak voor tijd, zorgde zeker niet voor minder vreugde aan ACV-kant na het laatste fluitsignaal.

Wat is ACV toch een lekker team. De spelers ontwikkelen zich individueel goed en ook als team worden ze steeds beter. Met als gevolg prima resultaten. Omdat nummer twee DZOH zaterdag verloor, kan ACV bij de eerstvolgende competitieronde op 4 mei al kampioen worden. Niet dat dat het ultieme doel is, maar het zou een mooie beloning zijn.