Koploper ACV JO11-2 verliest van nummer twee DZOH

1 - 4

DZOH JO11-1

Hoofdklasse 08

11 mei 2019 11:40

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-2 zijn achtste van in totaal tien competitiewedstrijden. De eerste zes wedstrijden werden gewonnen, waarna vorige week de eerste nederlaag volgde. Zaterdag kwam DZOH JO11-1 op bezoek. De ploeg stond op plaats twee met vijf punten achterstand. Bij winst zou ACV kampioen zijn.

De openingsfase was voor ACV. Een paar mooie combinaties leidde tot goede kansen. DZOH maakte er steeds meer een fysieke wedstrijd van waar een paar ACV-spelers duidelijk moeite mee hadden. Pas na 20 minuten viel het eerste doelpunt. Een afstandsschot van DZOH werd verkeerd ingeschat en ging door het midden van het doel binnen: 0-1. Het nerveuze spel van beide kanten werd er niet beter op.

Na een ultrakorte rustperiode van drie minuten (veld 4 is de hele zaterdag (te) volgeboekt, waardoor iedere minuut blijkbaar benut moet worden), startte ACV onrustig. De ploeg lukte het niet het vertrouwde combinatievoetbal te spelen, mede door de het fysieke (maar faire) voetbal van DZOH. Met nog een kwartier te spelen, stond de druk er goed op. Beide ploegen wisten amper kansen te creëren. Een rommelige situatie voor het ACV-doel zorgde voor de 0-2. Vijf minuten voor tijd zorgde een geplaatst schot zelfs voor 0-3. Eenzelfde geplaatst schot van ACV bracht de stand op 1-3. Een laatste slotoffensief zorgde voor zoveel ruimte bij ACV achterin, dat een 1-4 eindstand op het scorebord kwam.

Met nog twee wedstrijden te gaan, waarvan de laatste uit bij DZOH, heeft ACV nog twee punten voorsprong. Kom op boys!