3 - 5

ACV JO11-2

Hoofdklasse 08

9 maart 2019 9:00

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-2 zijn tweede wedstrijd van de Voorjaarscompetitie. Het uitduel bij HZVV JO11-1 stond op het programma. Medio februari werd de eerste competitiewedstrijd gewonnen bij MSC JO11-1. Hoe brachten de jongens het er nu vanaf, tegen een ploeg waar ze in de Najaarscompetitie 6-6 tegen speelden?

Het eerste kwartier golfde het spel op en neer. Beide ploegen kregen grote kansen. ACV  benutte een van die kansen, een combinatie over rechts werd uiteindelijk van dichtbij binnengetikt. Drie minuten later was daar een hoog afstandsschot van ACV, dat de keeper door de handen liet glippen: 0-2. Dit bleek na afloop trouwens de enige fout van de prima keepende HZVV-doelman. Ook de ACV-doelman keepte een puike pot en had belangrijke reddingen. Vlak voor rust volgde toch de aansluitingstreffer voor de Hoogeveners: 1-2. Een treffer die viel in het doel ver weg van de toeschouwers. Geen enkele HZVV-toeschouwer juichte. Omdat de bal achter het doel belandde, dacht iedereen aan een achterbal. Er bleek echter een gat in het zijnet van het ACV-doel te zitten, waardoor de bal weer uit het doel was gegaan.

Na de wedstrijd: blijdschap en teleurstelling

Na rust had ACV de harde wind in de rug, wat resulteerde in veel druk op het rood-witte doel. HZVV wist zich nog maar heel sporadisch onder die druk uit te voetballen. In die fase scoorde ACV dan ook de 1-3 en 1-4. De 2-4 viel wat onverwachts en direct was de spanning terug in de wedstrijd. In het begin van het vierde kwart scoorde ACV een nette 2-5. Een Rotterdammert langs de kant vond tegen een ploeg met witte shirts met een rode baan in het midden, een uitslag van 6-2 wel passen. Helaas, alleen HZVV wist nog een keer te scoren (3-5). In de laatste minuten probeerde HZVV nog iets te forceren, terwijl ACV de counterkansen niet verzilverde. De terechte eindstand van 3-5 in Assens voordeel werd binnen en buiten de lijnen met groot enthousiasme ontvangen.

In deze Hoofdklasse met alleen maar JO11-1 teams van gerenommeerde clubs, wist ACV JO11-2 ook nu weer een prima pot te spelen. We gaan het al bijna normaal vinden, maar de kop van dit artikel is eigenlijk te mooi om waar te zijn. Maar de boys doen het gewoon!