Yannick Cornelisz (penalty)

Hoofdklasse B

14 september 2019 14:30

M. Oosting

Assen – Veel doelpunten op het Catawiki Sportpark bij de wedstrijd ACV – NSC Nijkerk. Maar liefst zeven keer bolden de doelnetten. Gelukkig had ACV na 90 minuten de volle buit in handen. De ploeg van Fred de Boer scoorde één keer meer dan de bezoekers en pakte met een 4-3 zege drie punten. ACV is na drie competitierondes dus nog steeds ongeslagen.

Bij ACV stonden precies dezelfde elf spelers in het veld als vorige week tegen sc Genemuiden. De blauw-zwarten begonnen goed aan het duel en kregen in het eerste kwartier een aantal mogelijkheden de score te openen. In de 17e minuut kwam de ploeg van trainer Fred de Boer verdiend op voorsprong. NSC-doelman Jan van Willige ging in de fout waarna Matthijs Hardijk profiteerde en de 1-0 scoorde. Lang kon ACV niet van de voorsprong genieten. Na een goede voorzet van Yordi Grovenstein kopte Redouan Hazzat zeven minuten na de openingstreffer de gelijkmaker tegen de touwen. De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen en bleef de aanval zoeken. Dit werd kort voordat er een half uur gespeeld was beloond met een fraaie goal. Jim de Leeuw gaf een prachtige assist op Matthijs Hardijk die vervolgens door de Nijkerkse defensie sneed en de 2-1 scoorde. Even later leek een derde Asser treffer genoteerd te kunnen worden. Jim de Leeuw gaf een afgemeten voorzet waarna Justin Mulder zijn inzet tegen de paal zag gaan. Kort voor de rust kreeg ook Nande Wielink nog een goede mogelijkheid. De bal belandde na een vrije trap van Ezra Schrijver voor de voeten van de centrale verdediger. Wielink mikte net niet helemaal zuiver en trof het zijnet.

De 2-1 van Matthijs Hardijk in beeld

De twee teams betraden na de pauze ongewijzigd het veld. NSC kwam het beste uit de kleedkamer en trok het initiatief naar zich toe. ACV kon het goede spel van het eerste bedrijf niet vasthouden maar kreeg toch kansen. Na een goede steekpass van Justin Mulder omspeelde Matthijs Hardijk doelman Jan van Willige. Hardijk was door de Nijkerkse goalie wel ver naar buiten gedreven zodat zijn schot geen doel trof maar via de paal terug het veld in kwam. NSC werd steeds dreigender maar de geel-blauwen hadden moeite de kansen te verzilveren. Redouan Hazzat had al kort na rust zijn tweede van de middag kunnen maken maar hij vergat te scoren. Halverwege de tweede helft was het wel raak voor NSC. Na een snel genomen vrije trap probeerde Kevin van Essen het ineens van afstand. De bal kreeg een rare zwabber mee en vloog buiten bereik van doelman Ben Wormmeester in de linker bovenhoek, 2-2. Even later kregen de bezoekers een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Gelukkig had Ben Wormmeester een goede redding in huis en voorkwam hij dat Yordi Grovenstein NSC naar een voorsprong schoot. Een kwartier voor tijd was het ACV dat weer de leiding nam. Na een afgeslagen corner nam Nande Wieling de bal vanaf een meter of 18 vol op de wreef waarna de bal heerlijk tegen de touwen vloog, 3-2.

Nande Wielink en Robert Talens juichen na de treffer van eerstgenoemde

Nog geen twee minuten kreeg ACV de mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien. Daniël Schans kreeg een goede kopkans maar Jan van Willige stond op de goede plek om de kopbal onschadelijk te maken. Het spel ging in het laatste kwartier op en neer. Menig supporter werd in de slotfase een aantal jaren ouder, zo spannend was het. Kort na de kans van Daniël Schans een penalty voor NSC. Ben Wormmeester kwam uit zijn doel en bracht Yordi Grovenstein ten val waarna scheidsrachter Oosting direct naar de stip wees. Yannick Cornelisz ontfermde zich over de bal en schoot de bal in de linker benedenhoek. Wormmeester zat nog met zijn had aan de bal maar kon niet voorkomen dat Cornelisz de gelijkmaker scoorde. Zo vielen er in tien minuten tijd vier goals. Maar het kon nog spectaculairder. ACV liet zich door de derde gelijkmaker namelijk niet uit het veld slaan. Ezra Schrijver kreeg het nog een keer op zijn heupen en leverde een fraaie voorzet af waarna Marco van der Heide hard raak kopte, 4-3. Met nog tien minuten te gaan kon het nog steeds alle kanten op. De spanning was voelbaar op het Catawiki Sportpark. Beide teams kregen nog een paar kleine mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer. Zo kon ACV de eerste driepunter van het seizoen bijschrijven en is het na drie duels ook nog steeds ongeslagen.

Na afloop

Blije gezichten bij ACV na afloop van de wedstrijd. Er was goed gevoetbald en hard geknokt als dat nodig was. Net als vorige week tegen sc Genemuiden liet de ploeg wilskracht en onverzettelijkheid zien en werd het hiervoor beloond met 3 punten. Door de zege op NSC klimt ACV naar de 8e plaats op de ranglijst met 5 punten uit 3 wedstrijden. Koploper is AVV Swift dat net als ACV nog ongeslagen is. De Amsterdammers staan aan de leiding met 7 punten uit 3 wedstrijden.

Matthijs Hardijk werd na afloop uitgeroepen tot Man of The Match. De dinercheque voor Ristorante E Pizzeria Bella Italia werd dit keer mogelijk gemaakt door Schoonmaakbedrijf Linker.

Matthijs Hardijk ontvangt de Man of the Match dinercheque

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. Aan de boorden van het Markermeer is RKAV Volendam de tegenstander. Vandaag speelde de ploeg van trainer Sander Middelbeek een uitduel tegen DETO. Na 90 minuten stond er een 1-4 zege voor de Volendammers op het Vriezenveense scorebord. Op de ranglijst vinden we de oranje-zwarten terug op de 4e plek met 6 punten uit 3 wedstrijden. Scheidsrechter bij RKAV Volendam – ACV is de heer R. Meilink uit Enter.

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Robert Talens, Nande Wielink, Jim de Leeuw, Justin Mulder, Gijs Jasper, Pascal Huser (72. Jarno Deuring), Matthijs Hardijk, Marco van der Heide (84. Arjen Hagenauw), Ezra Schrijver (90. Koen Steg)

NSC Nijkerk: Jan van Willige, Dave Knikker, Kevin van Essen, Houssain Jabir (76. Eyup Terlemez), Desmond Sturing, Mark Fennebeumer (55. Zakaria El Bennay), Joey Kwint (84. Rik Doppenberg), Redouan Hazzat, Yordi Grovenstein, Yannick Cornelisz ©, Renee Troost