3 - 1

Be Quick 1887 JO19-1

Divisie 4 D

30 november 2019 15:00

ACV JO19-1 (een team dat grotendeels uit 1e jaars JO19-spelers bestaat) heeft gisteren zelfvertrouwen getankt door op het eigen Catawiki Sportpark kampioenskandidaat Be Quick 1887 JO19-1 met 3-1 te verslaan. De mannen van Steven Komproe beleven tot op heden een zwaar seizoen in de 3e divisie. Toen de blauw zwarte formatie gisteren omstreeks 15.00 richting veld 5 bewoog, verwachtten de fans dat het een zware dobber zou worden tegen de tot dit weekend nog ongeslagen tegenstander uit Haren. Het leuke van voetbal blijft echter, dat dit zich lastig laat voorspellen.

Al snel na aanvang van de wedstrijd was te zien dat Be Quick veel snelle en vaardige spelers in de gelederen heeft. De ACV-ers leken echter niet onder de indruk. De mannen van ACV JO19-1 lijken zich te beseffen dat er dit seizoen meer dan alleen technische hoogstandjes nodig zijn om te overleven in de 3e Divisie. Vanaf het 1e fluitsignaal liet het gisteren teamspirit, duelkracht en de wil om te winnen zien. Hoewel Be Quick tijdens het 1e bedrijf meer balbezit had, creëerden de withemden weinig kansen. Dit had er ook mee te maken dat het hele team van ACV een zeer actieve houding had in het veld. Opvallend was dat zelfs de voorwaartsen van ACV bij balbezit van de tegenstander meeverdedigden en dat er bij eigen balverlies tijdig werd omgeschakeld. Halverwege de 1e helft kwam ACV na een knap binnen gekopte corner op 1-0. Be Quick drong aan om deze achterstand goed te maken, echter ACV was via counters gevaarlijker. Op slag van rust leidde één van de uitbraken van ACV tot een strafschop. Een ACV verdediger snelde met bal de 16 binnen en kon alleen nog onreglementair worden gestopt. De penalty werd feilloos benut waardoor beide teams met een 2-0 stand aan de thee gingen.

De verwachting was dat Be Quick tijdens de 2e helft op zoek zou gaan naar een snelle aansluitingstreffer. Toen deze gelijk na rust viel, na een makkelijk gegeven penalty, gingen de fans van de withemden er goed voor staan. In plaats van met het hoofd naar beneden lopen na deze tegenslag deed ACV er echter een stapje bij. Dit leidde na een prachtig uitgespeelde aanval in de 60e minuut tot de 3-1. Be Quick drong vervolgens wel aan, maar ACV JO19-1 gaf geen krimp waardoor het na 90 minuten deze stand over de streep trok. Een knappe teamprestatie van ACV JO19-1 die vertrouwen geeft voor het restant van de competitie.