0 - 1

ACV 1

1 augustus 2020 13:00

Onbekend

Emmeloord – ACV heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. In Emmeloord werd Flevo Boys met 0-1 verslagen. Marco van der Heide scoorde in de eerste helft de enige goal. Nagenoeg alle selectiespelers kregen speelminuten.

Eerste helft

Zomerse omstandigheden op Sportpark Ervenbos toen er iets na één uur werd afgetrapt. Het was de eerste wedstrijd na 146(!) dagen voor de blauw-zwarten. ACV had in de eerste helft een licht overwicht en creëerde een aantal mogelijkheden. Arjen Hagenauw was een paar keer dichtbij een goal en had een penalty moeten krijgen toen hij onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter oordeelde echter anders. Tien minuten voor de rust kreeg ACV een tegenslag te verwerken toen Hagenauw geblesseerd het veld moest verlaten. Marco van der Heide was zijn vervanger. Nog geen drie minuten nadat hij binnen de lijnen was gekomen schoot hij al raak. Robert Talens gaf een lange bal op de snelle Jim de Leeuw die de achterlijn haalde en voorgaf. Marco van der Heide stond op de goede plaats om de bal hard tegen de touwen te schieten, 0-1. Dit bleek even later tevens de ruststand te zijn.

FLEACV_1.jpgRemy Klaassens stoomt op naar voren

Tweede helft

In de tweede helft bracht trainer Fred de Boer 11 verse krachten in het veld. Tegenstander Flevo Boys bracht ook nagenoeg een nieuw team op het veld. De Emmeloorders waren in het tweede bedrijf gevaarlijker dan voor rust. De grootste kans was voor Ivar Span maar ACV-doelman Ben Wormmeester hield met een katachtige reflex de nul. Bij ACV was Marco van der Heide twee keer dichtbij een tweede treffer. Gescoord werd er door beide teams niet waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-1 zege voor ACV.

FLEACV_5.jpgMuhammed Yüksel speelde zijn eerste wedstrijd in het blauwzwart

Volgende week

Volgende week zaterdag speelt ACV een oefenwedstrijd tegen Be Quick 1887. De wedstrijd wordt gespeeld op het eigen Catawiki Sportpark in Assen. Nadere informatie over deze wedstrijd en het bezoeken ervan volgt in de komende dagen via de ACV website.

Opstelling ACV

1e helft: Morten Otto, Jim de Leeuw, Robert Talens, Luka Prljić, Remy Klaassens, Nick Westebring, Gijs Jasper, Justin Mulder ©, Toufik Faraouni, Arjen Hagenauw (35. Marco van der Heide), Rutger Timmermans

2e helft: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Nande Wielink, Daan Smit, Koen Steg, Pascal Huser, Max Huisman, Steyn Strijker, Muhammed Yüksel, Marco van der Heide (75. Justin Mulder (82. Toufik Faraouni)), Mark Jagt