90'
Mark Jagt (solo)

11 augustus 2020 20:00

J. Rozendal

Harkema – ACV heeft een knappe oefenzege geboekt tegen Harkemase Boys. De ploeg van trainer Fred de Boer won met 1-3. Halverwege de eerste helft viel de openingstreffer. Gijs Jasper stuurde Daniël Schans weg die doelman Erick Jansema voor hem zag opduiken. Schans legde de bal prima breed op de geheel vrij staande Marco van der Heide. Van der Heide kon de bal vervolgens in het lege doel schieten.

Na de pauze zeven verse krachten bij ACV. Het spel bleef goed aan Asser zijde. Toufik Faraouni kreeg twee goede mogelijkheden maar scoorde net niet. Kort voor er een uur gespeeld was schoot Nande Wielink de blauw-zwarten naar een 0-2 voorsprong. Een corner van Toufik Faraouni werd niet goed verwerkt door Erick Jansema waarna Wielink hard raak schoot. In de 66e minuut een rode kaart voor Harkemase Boys. Iloba Achuna haalde de doorgebroken Max Huisman onderuit waarna scheidsrechter Rozendal weinig anders kon doen dan rood te tonen. Met tien man, waaronder zeven ingebrachte wisselspelers, gaf Harkemase Boys vol gas. Al snel werd uit een penalty de aansluitingstreffer gescoord. Jesse Renken schoot raak vanaf 11 meter, 1-2. Kort voor tijd kreeg de thuisploeg een grote kans op de gelijkmaker. Na een goede voorzet vanaf rechts kopte Willem Huizing de bal tegen ploeggenoot Arnoud Bentum aan waardoor de bal over het doel vloog. In de toegevoegde tijd besliste Mark Jagt de wedstrijd. Op volle snelheid was hij te snel voor zijn directe tegenstander en schoot hij de bal beheerst tegen de touwen, 1-3.

Marco_van_der_Heide.jpgMarco van der Heide scoorde de openingstreffer

Komende zaterdag

Komende zaterdag speelt ACV op het eigen Catawiki Sportpark een oefenwedstrijd tegen Drachtster Boys. Nadere informatie omtrent deze wedstrijd volgt op korte termijn via de ACV website.

Opstellingen ACV

1e helft: Ben Wormmeester, Daan Smit, Robert Talens, Nande Wielink, Daniël Schans, Pascal Huser, Nick Westebring, Gijs Jasper, Mark Jagt, Marco van der Heide, Justin Mulder

2e helft: Ben Wormmeester, Daniël Schans (75. Daan Smit), Luka Prljić, Nande Wielink (75. Robert Talens), Jim de Leeuw, Max Huisman, Daan Scholtens, Koen Steg, Justin Mulder (59. Rutger Timmermans), Gijs Jasper (75. Mark Jagt), Toufik Faraouni