Justin Mulder (penalty)
89'

15 augustus 2020 14:30

G. Gils

Assen – ACV heeft op eigen veld een 4-1 oefenzege geboekt op Drachtster Boys. Op een benauwd en warm Catawiki Sportpark gingen de blauw-zwarten prima van start. Direct na de aftrap werden de eerste mogelijkheden gecreëerd. Pascal Huser mocht al na twee minuten een vrije trap nemen vanaf een kansrijke positie. De bal smoorde echter in de Friese muur.

Even later wederom een scoringskans voor ACV. Een gerichte kopbal van Nande Wielink raakte de paal. De rebound van Daniël Schans werd vervolgens goed geblokt. ACV had het meeste balbezit en het wachten was op de openingstreffer. Na ruim een half uur spelen kon het Asser publiek juichen. Justin Mulder veroverde de bal na een foutje van Rick Schuring en ging alleen op doelman Emile Peters af. Beheerst schoot hij de bal tegen de touwen, 1-0. De eerste mogelijkheden van de bezoekers konden kort na de 1-0 genoteerd worden. Een schot van Tymo de Vries en een vrije trap van Djinn Keegstra troffen geen doel. ACV-goalie Morten Otto kon de bal beide keren klemvast in zijn handen pakken. Vijf minuten voor de rust een penalty voor ACV. Scheidsrechter Gils bestrafte een overtreding van Joël Wagenaar op Jim de Leeuw. Gijs Jasper nam de verantwoordelijkheid en schoot raak vanaf 11 meter, 2-0. Kort hierna kreeg Marco van der Heide nog een mogelijkheid een derde treffer voor de blauw-zwarten te scoren. Zijn schot ontbeerde kracht waardoor Emile Peters geen moeite had de bal uit het doel te houden.

IMG_2183_01.jpgDe 1-0 van Justin Mulder in beeld

ACV-trainer Fred de Boer bracht na de pauze vier verse krachten in het veld. Ook trainer Ommar Jager van Drachtster Boys gaf diverse nieuwe spelers speelminuten. Al snel na de thee waren er twee schietkansen voor ACV aanvaller Mark Jagt. Beide schoten ontbeerden net de juiste richting. Na tien minuten spelen in de tweede helft viel er een goal voor de bezoekers. Djinn Keegstra schoot de bal uit een vrije trap zeer fraai binnen. Nog geen twee minuten later werd er al weer gescoord. Ditmaal was het ACV dat kon juichen. Justin Mulder werd aangespeeld en trok vanaf de rechterkant van het veld het strafschopgebied binnen. Hij keek, mikte en zag de bal hard en laag in de verre hoek vliegen, 3-1. Na de derde Asser treffer werd het spelbeeld wat rommeliger. De warmte eiste haar tol. Desondanks bleef ACV op zoek gaan naar een vierde treffer. In de 89e minuut kwam die er. Voormalig ACV-speler Dennis Hoekstra beging een overtreding op Justin Mulder, waarna scheidsrechter Gils voor de tweede maal deze middag naar de penaltystip wees. Mulder ging zelf achter de bal staan en scoorde koeltjes zijn derde doelpunt van de middag. Dat betekende een hattrick voor de goed spelende Mulder. Geen drie doelpunten in één helft zullen de voetbalgeleerden misschien zeggen. Wij keuren de hattrick echter goed. Gefeliciteerd Justin!

IMG_2330_01.jpgToufik Faraouni gaat zijn tegenstander voorbij

Volgende week zaterdag speelt ACV de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Op Sportpark Coendersborg in Groningen komt de ploeg van trainer Fred de Boer in actie tegen Oranje Nassau. De wedstrijd wordt gespeeld op het gloednieuwe kunstgrasveld van de oranjehemden. Aanvang van de oefenwedstrijd Oranje Nassau – ACV is 14:30 uur.

Opstelling ACV: Morten Otto (45. Ben Wormmeester), Daniël Schans (45. Daan Smit), Luka Prljić, Nande Wielink (45. Robert Talens), Jim de Leeuw (69. Remy Klaassens), Pascal Huser (69. Nande Wielink), Max Huisman (45. Toufik Faraouni), Gijs Jasper, Justin Mulder, Marco van der Heide (69. Max Huisman)), Mark Jagt (69. Daniël Schans)