Joost Habraken

kwalificatieronde 1 Q1

29 augustus 2020 17:00

G. (Gerbert) Stegeman

Assen – ACV is er niet in geslaagd de tweede kwalificatieronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker te bereiken. Op eigen veld verloren de blauw-zwarten met 0-2 van VV Gemert. De eerste helft zag het publiek een prima voetballend ACV dat een licht overwicht had. Gescoord werd er echter niet. In de tweede helft kwamen de bezoekers uit Noord-Brabant goed uit de startblokken. Doelman Morten Otto voorkwam dat VV Gemert al snel na de thee kon scoren. In de 63e minuut was het wel raak voor de zwart-witte formatie. Johan van Lierop scoorde de 0-1. ACV kreeg kansen op de gelijkmaker maar scoorde niet. Acht minuten voor tijd deed Moreno Koenders dit wel namens VV Gemert waardoor het duel feitelijk beslist was, 0-2. ACV zette nog wel aan maar was niet bij machte een doelpunt te maken. VV Gemert was dus de ploeg die kon juichen na het laatste fluitsignaal.

ACV speelde een prima eerste helft. Na een aarzelend begin nam de ploeg van trainer Fred de Boer steeds meer het initiatief. De blauw-zwarten kregen meerdere kleine mogelijkheden maar strandden op de stugge verdediging van VV Gemert met veel corners tot gevolg. Ook de corners brachten ACV niet de zo gewenste voorsprong. VV Gemert was in de tegenstoot een aantal keren gevaarlijk met schoten van afstand. Verder had ACV-doelman Morten Otto een relatief rustige eerste helft.

In de tweede helft zag het publiek dat de rollen omgedraaid waren. VV Gemert kwam uitstekend uit de kleedkamer en creëerde direct na de thee de eerste kans. Johan van Lierop had de openingstreffer op zijn schoen maar zag Morten Otto met een goede parade een goal voorkomen. Vervolgens waren er twee mogelijkheden voor ACV. Justin Mulder en Pascal Huser probeerden het met een schot maar dit leverde niet het gewenste resultaat. VV Gemert leek wat makkelijker te voetballen en scoorde in de 63e minuut de 0-1. Coen Brouwers stoomde op over de linkerkant en schoot op het doel. Morten Otto kon het schot keren maar kon niet voorkomen dat Johan van Lierop vanuit de rebound doel trof. Snel na de openingstreffer een dubbele wissel bij ACV. Arjen Hagenauw en Toufik Faraouni vervingen Marco van der Heide en Pascal Huser. Faraouni stond nog maar net in het veld toen hij een grote kans op de gelijkmaker kreeg. Na een goede steekpass van Gijs Jasper kon hij alleen op doelman Stefan Tielemans afgaan. De doelman hield zijn hoofd koel en voorkwam een goal van de aanvaller van ACV. De blauw-zwarten bleven zoeken naar de gelijkmaker maar vonden deze niet. Luka Prljić was het dichtst bij de 1-1. Hij kopte de bal na een corner van invaller Ezra Schrijver slechts 2 centimeter naast. Zo’n tien minuten voor het einde ging ACV achterin risico’s nemen en speelde het één op één om op die wijze alsnog de gelijkmaker te produceren. Het was echter VV Gemert dat scoorde. Met een geplaatst schot scoorde Moreno Koenders de 0-2. Na de tweede treffer van de bezoekers probeerde ACV het nog wel maar was het niet in staat een bres te slaan in de prima defensie van de bezoekers. Na een aantal minuten extra tijd floot scheidsrechter Stegeman voor de laatste maal en was ACV uitgeschakeld in het bekertoernooi.

IMG_3526_01.jpgArjen Hagenauw gaat in de slotfase zijn tegenstander voorbij

Volgende week speelt ACV de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De formatie van Fred de Boer gaat op bezoek bij Sparta Nijkerk. Ook de Nijkerkers speelden vandaag een KNVB Bekerwedstrijd. In Wouw (Noord-Brabant) werd er met 0-4 gewonnen van RKSV Cluzona. De wedstrijd Sparta Nijkerk – ACV begint om 15:00 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter G. Keijl.

ACV: Morten Otto, Daniël Schans ©, Nande Wielink, Luka Prljić, Jim de Leeuw (79. Daan Smit), Pascal Huser (66. Toufik Faraouni), Steyn Strijker (79. Robert Talens), Gijs Jasper, Justin Mulder. Marco van der Heide (66. Arjen Hagenauw), Mark Jagt (73. Ezra Schrijver)

VV Gemert: Stefan Tielemans, Jens Leijten, Mark Westerlaken, Erik v Loon, Coen Brouwers, Gregory Lammers, Joost Habraken, Willem den Dekker (60. Hazem Ben Rouba), Joop Daniëls (83. Stijn van den Broek), Moreno Koenders (83. Kees Brugmans), Johan van Lierop (71. Jeremy Raaijmakers)