2 - 8

ACV JO13-1JM

Groep 1 02

12 september 2020 12:30

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO13-1 zijn derde en laatste bekerwedstrijd. Na een nederlaag tegen GVAV en een overwinning op NEC Delfzijl, kon bij winst de 2e plaats in de poule behaald worden.

Op het mooie complex van Sportclub Stadskanaal werd het op het kunstgras van veld 1 een interessante wedstrijd. Op de snelle voorsprong van de thuisclub, volgde een snelle gelijkmaker na een mooie slalom inclusief afronding van de ACV-rechtsbuiten. Tien minuten voor de rust konden de Stadskanalers de ACV-linksbuiten alleen met een overtreding stoppen. De strafschop zorgde voor 1-2 voor ACV. In de laatste minuut van de eerste helft zorgde een geplaatst schot zelfs voor een 1-3 voorsprong.

Tien minuten na rust braken vier doelpuntrijke minuten aan. ACV was nog aan het juichen na de 1-4, toen Stadskanaal met een afstandsschot in de kruising op 2-4 kwam. ACV antwoordde direct met de 2-5 en de 2-6. Dit werd een speler van de thuisclub teveel. Na een pittig duel begon deze Stadskanaler te schoppen en te slaan. De prima leidsman stuurde de emotionele jongen eruit, maar apart genoeg mocht een andere speler direct voor hem invallen. ACV liet zich niet van de wijs brengen en wist nog netjes de 2-7 en 2-8 te scoren.

Interessant
Het interessante van de wedstrijd zat er vooral in dat, ondanks de dikke nederlaag, de thuisclub voetballend niet minder was dan ACV. ACV heeft echter een spits die erg makkelijk scoort: 9 doelpunten in de laatste 2 wedstrijden. Dat verbloemt de nog wat moeizame opbouw. Maar we moeten ook niet vergeten dat dit voor de jongens pas de derde wedstrijd op een groot veld was.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen HFC. Succes in de competitie boys!