5 september 2020 15:00

Scheidsrechter

G. (Gert) Keijl

Onbekend

Nijkerk – ACV heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-0 verloren van titelfavoriet Sparta Nijkerk. Op de zege van de oranjehemden viel weinig af te dingen. De Nijkerkers waren simpelweg een maatje te groot voor ACV. Er werd gerust met een 2-0 stand. Roy Bakkenes en Janic Makizodila schoten raak voor de thuisclub. Direct na de pauze was het Jesse Buitenhuis die er 3-0 van maakte. Halverwege de tweede helft werd het 4-0 toen Roy Bakkenes zijn tweede treffer van de middag scoorde. ACV probeerde wat het kon om de eretreffer te maken. Ezra Schrijver was het dichtste bij maar zag de bal in de slotminuut tegen de lat gaan. De goed leidende scheidsrechter Keijl gaf direct daarna het eindsignaal zodat de hernieuwde kennismaking van ACV eindigde met een nederlaag.

Eerste helft

Vanaf de aftrap was direct zichtbaar dat ACV een zware middag tegemoet zou gaan op Sportpark de Ebbenhorst. Sparta Nijkerk liet goed combinatievoetbal zien en kreeg al snel de eerste scoringsmogelijkheden. Doelman Ben Wormmeester moest twee keer reddend optreden om een vroege achterstand van ACV te voorkomen. Die achterstand kwam er even later wel toen Roy Bakkenes van afstand uithaalde en de bal hard en laag het doel in vloog, 1-0. ACV probeerde er wel wat tegenover te zetten maar kon aanvallend niet echt gevaarlijk worden. In de loop van de eerste helft werd het spelbeeld iets rommeliger maar behield de thuisploeg het meeste balbezit. In de 39e minuut verdubbelden de oranjehemden de score. Sparta Nijkerk kreeg een vrije trap die door Roy Bakkenes direct werd genomen. ACV stond nog ongeorganiseerd en moest toezien dat aanvoerder Janic Makizodila van dichtbij raak kon schieten, 2-0. In de slotminuut van de eerste helft kreeg ACV nog een grote mogelijkheid de aansluitingstreffer te scoren. Mark Jagt kon alleen afgaan op de ver uit zijn doel gekomen goalie Gino Coutinho. De aanvaller probeerde de doelman met een ouderwetse punter te passeren maar moest toezien dat Coutinho zijn voet nog tegen de bal aan kon zetten.

IMG_3883_01.jpgJesse van Nieuwkerk kopt de bal weg namens Sparta Nijkerk voordat Marco van der Heide gevaarlijk kan worden

Tweede helft

Na de rust kwam Sparta Nijkerk ongewijzigd weer het veld op. Bij ACV was er één wijziging. Ezra Schrijver was in het veld gekomen voor de op het oog licht geblesseerde Mark Jagt. Binnen de minuut sprong het scorebord al naar 3-0. Na een corner van de thuisploeg legde Marco van der Heide de bal onbedoeld op een presenteerblaadje neer voor Jesse Buitenhuis. Die wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal hard tegen de touwen. Het was ACV te prijzen dat het niet bij de pakken neer ging zitten maar op zoek ging naar een doelpunt. In de 55e minuut was Ezra Schrijver hier dichtbij maar hij stuitte op doelman Gino Coutinho. Halverwege de tweede helft kon het thuispubliek voor de vierde maal juichen. Het doelpunt werd gescoord uit een mooi uitgevoerde aanval. Jerry Geurtsen ga de bal voor vanaf rechts waarna Roy Bakkenes zijn tweede doelpunt van de middag binnen kon koppen, 4-0.

ACV trainer Fred de Boer bracht direct na de goal een verse aanvaller in de ploeg. Arjen Hagenauw verving Marco van der Heide. Een kwartier voor tijd bracht hij ook nog Toufik Faraouni binnen de lijnen voor Pascal Huser. De wissels gaven ACV voorin nieuwe energie en dat betaalde zich uit in een paar kleine mogelijkheden. De grootste scoringsmogelijkheid was er in de slotminuut voor Ezra Schrijver. Toufik Faraouni gaf een goede voorzet waarna een schot van Justin Mulder werd geblokt. De bal belandde voor de voeten van Ezra Schrijver die niet nadacht en direct uithaalde. Helaas gaf hij de bal net niet de juiste richting mee en was de lat het eindstation. Een paar seconden later gaf de goed leidende scheidsrechter Keijl het eindsignaal.

IMG_4102_01.jpgNande Wielink (3) ziet zijn schot geblokt worden door Jerry Geurtsen

Na afloop

Een harde maar leerzame hernieuwde kennismaking voor ACV met de Derde Divisie. Verliezen van een titelfavoriet is geen schande maar geeft wel goed aan dat er op dit niveau meer gevraagd wordt dan in de Hoofdklasse. Voldoende leerpunten voor ACV zoals ook trainer Fred de Boer na afloop aangaf. Wel was het mooi om te zien dat er strijdlust zit in het team ook als het even tegenzit. De jacht op een eretreffer was daar een goed voorbeeld van.

Volgende week

Volgende week speelt ACV een thuiswedstijd. Op het eigen Catawiki Sportpark komt SteDoCo op bezoek. De club uit Hoornaar speelde vandaag een thuisduel tegen Ajax. Na 90 minuten stond er een 4-1 zege voor SteDoCo op het scorebord in Hoornaar. Door dit resultaat staat SteDoCo op de 3e positie van de ranglijst. De aftrap van ACV – SteDoCo is om 14:30 uur. Binnenkort volgt op de ACV website meer informatie over het toegangsbeleid.

Opstellingen

Sparta Nijkerk: Gino Coutinho, Jerry Geurtsen, Janic Makizodila ©, Sam Krant, Rob Diderik, Roy Bakkenes, Maurice de Ruiter, Justin van Groen (71. Justin van Groen), Jesse Buitenhuis, Jesse van Nieuwkerk (59. Mike Ahrens), Gilbrano Plet (73. Bryan Burgerhout)

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Luka Prljić, Nande Wielink, Daan Smit, Pascal Huser (77. Toufik Faraouni), Steyn Strijker, Gijs Jasper, Justin Mulder, Marco van der Heide (67. Arjen Hagenauw), Mark Jagt (46. Ezra Schrijver)