Leerzame wedstrijd voor strijdend ACV JO13-1 tegen ACV JO15-1

5 december 2020 10:00

Onbekend

Op een prachtige zaterdagmorgen speelde Tweede divisionist ACV JO13-1 tegen de clubgenoten van Derde divisionist JO15-1. De talenten van JO13-1 hadden eerder JO14-1 en JO15-2 aan de zegekar gebonden. Hoe zou deze uitdaging aflopen?

Bij het inschieten was de fysieke ongelijkheid direct duidelijk. En dat bleek ook snel tijdens de wedstrijd. Binnen 23 minuten stond het 0-5 voor JO15-1. Zij dwongen wat foutjes af bij JO13-1 achterin en waren direct alert om af te ronden. Een heel enkele keer kwam JO13-1 eruit. JO15-1 was zowel voetballend als fysiek de baas. In het laatste deel van de eerste helft kon JO13-1 iets vaker op de helft van de tegenstander komen en creëerde het team een paar kansjes. Na een overtreding van de doelman op een aanvaller floot de scheids voor een strafschop: 1-5.

20201205_134015.jpgJO13-1, in zwart- wit gestreepte shirts, verdedigt tegen JO15-1.

Tweede helft

JO15-1 speelde na rust met 10 man. JO13-1 liet zich niet kennen en zette direct druk. JO15-1 wist zich er enkele keren goed onder uit te voetballen. De 1-6 was het resultaat. Toen begon een uitstekende fase van JO13-1. Een prima aanval werd 1-op-1 door de doelman van JO15-1 nog gered. Een minuut later was daar een voorzet die door een aanvaller van JO13-1 mooi werd ingetikt in de verre hoek: 2-6. Een volgende aanval werd vanaf de 16-meter ook binnengeschoten: 3-6, hattrick van Coen. JO15-1 creëerde nog een aantal grote kansen maar was wat slordig in de afronding. De JO13-1 doelman stond trouwens ook goed zijn mannetje met een paar goede reflexen. De mooi uitgespeelde 3-7 kon hij niet voorkomen.

Dit was ook de eindstand. JO15-1 was zoals verwacht duidelijk een maatje te groot, maar JO13-1 speelde naar zijn mogelijkheden en mag trots zijn op zijn optreden en het resultaat. Goed gedaan Jochem, Kevin, Bram, Ben, Quilayjo, Niels, Stan, Hugo, Jorn, Mauro, Thijmen, Alessandro en Coen. De geblesseerde Ruben en Senne konden helaas niet meedoen. Trainers Mark en René gaven de spelers na afloop een groot compliment. Het was zeker ook een leerzame wedstrijd.