Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen, 9 okt.2021 – vandaag stond op het Catawiki-sportpark de kraker tegen Oranje Nassau op het programma. In de voorbereiding op het huidige seizoen hadden beide teams tegen elkaar geoefend in Groningen (uitslag: 4-4) en aangezien beide teams in de competitie nog steeds ongeslagen waren, ging het hier dus vandaag om de strijd om de koppositie.

Op deze prachtige zonovergoten herfstdag ging de strijd vooreerst gelijk op en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Oranje Nassau bezondigde zich wel aan vaak kleine overtredingen en in de 15e minuut werd dat fataal: er werd eentje gemaakt binnen de beruchte lijnen en de scheidsrechter wees naar de stip. Laura schoot de bal onberispelijk binnen in de linker benedenhoek en ACV leidde met 1-0.

Vijf minuten later ging het mis bij ACV: de rechtsachter lag geblesseerd op de grond en de scheidsrechter floot af bij balbezit van Oranje Nassau. Nadat Lisa het veld verlaten had na de blessurebehandeling, wilde de leidsman de bal weer in bezit van de gasten brengen via een stuitbal en hij stuurde alle ACV-speelsters op afstand en ACV vergat om daarbij achteruit te lopen. Ook werd de open ruimte rechtsachter niet opgevuld en Oranje Nassau profiteerde behendig van de ongeorganiseerde situatie bij ACV, die op dat moment even niet oplette en derhalve kwam de 1-1 op het scorebord te staan.

In de rest van de 1e helft golfde het spel op en neer, met een iets sterker Oranje Nassau die op alle fronten net even iets meer in huis hadden: het verschil was niet groot, maar ACV moest hard werken op een en ander te compenseren en gooide veel energie in de strijd. Echter in de laatste minuut voor de pauze moest de thuisclub het hoofd buigen: een hard schot op doel van buiten de 16 kon door de keepster ternauwernood gepareerd worden en de afvallende bal werd snel in het doel geprikt en moest ACV met een achterstand aan de thee.

Na de pauze begon ACV furieus en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. En zo'n 10 minuten na rust leek dat ook te lukken met een enorme kans voor Lisanne Dik. Maar waar het in de vorige twee wedstrijden lukte om op het juiste moment een treffer te scoren, daar zat dit keer net een handje van de Groninger keepster aan en was niet een doelpunt, maar een corner het resultaat. Misschien was dit wel het kantelpunt van de wedstrijd, want hoe hard ACV het ook probeerde: Oranje Nassau had de zaak onder controle en stond goed georganiseerd te verdedigen, waarbij ze af en toe met een snelle tegenstoot levensgevaarlijk counterden. ACV nam een risico door achterin 1 op 1 te gaan spelen, maar het mocht niet baten en langzaam aan vloeiden de krachten weg: passes waren niet meer scherp en de gaten konden niet meer worden dichtgelopen.

Ongeveer 10 minuten voor het einde gooide Oranje Nassau de wedstrijd op slot door via een goede aanval de 1-3 te scoren en dat ze in de laatste minuut van de officiële speeltijd nog naar 1-4 counterden, was feitelijk alleen nog maar interessant voor de statistieken en zorgde eigenlijk voor een geflatteerde weergave van de krachtsverhoudingen, want zoveel deed ACV niet onder voor de ploeg uit Groningen.

Eindconclusie na 90 minuten: goed voetbal en mooi om naar te kijken met een terechte winnaar.

Volgende week staat de volgende tegenstander uit Groningen op het programma: dan wordt om 14.45 uur afgetrapt op het Zernike-sportcomplex tegen The Knickerbockers – een nieuwe 'derby van het noorden''. Hopelijk dan met meer succes, al zal dat moeilijk worden, want het is opnieuw een kraker: TKB staat samen met Oranje Nassau na 3 speelrondes ongeslagen met 9 punten op een gedeelde 1e plaats.