ACV VR1 boeken ruime overwinning door een ijzersterke wedstrijd

Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – 30 oktober 2021. Vandaag stond er weer een topwedstrijd op het programma voor ACV VR1: nummer 3 kwam op bezoek – Sparta Rotterdam, die de dames al eerder getroffen hadden in voorgaande competities. De wedstrijd startte onder een zwaar wolkendek met lichte motregen en Sparta kwam het sterkst uit de verf: met goed positiespel en een hoog baltempo maakten de dames van het Kasteel duidelijk dat ze niet zomaar bovenin meededen. Niet dat ACV overlopen werd, maar het team had moeite om een goed antwoord te vinden op het sterke spel van de Rotterdammers. Maar langzaam aan lukte dat en was Sparta niet meer de overheersende ploeg. Na 15 minuten kwam ACV zelfs op voorsprong: Lisanne Dik schoot de bal prachtig in de bovenhoek en ACV stond met 1-0 voor.

Ongeveer vijf minuten later gaf dezelfde Lisanne een puike voorzet op Amber, maar haar kopbal ging helaas naast. Na een half uur spelen ging het dit duo beter af: Lisanne zette met een uitstekende pass Amber vrij voor de keepster, die ver haar doel uitkwam. Amber omspeelde de doelvrouw en kwam daarbij enigszins aan de zijkant van de 16 terecht, maar met een bekeken boogbal werkte ze de bal toch in het doel: 2-0 voor de Assenaren en dit was tevens de ruststand.

Na de pauze ging het spel op dezelfde voet verder, wat in de tiende minuut resulteerde in een goede kans voor Lisanne, maar dit keer trof ze geen doel omdat de keeper haar schot wist te pareren. Vijf minuten later was het wel weer raak: Laura speelde Lisanne vrij en zij kon vrij richting doel gaan. Maar in plaats van zelf voor haar kans te gaan, zag ze dat Dionne er nog beter voor stond en dus speelde ze af en inderdaad schoot laatstgenoemde succesvol in: 3-0.

ACV had de wedstrijd op dat moment in de zak en was heer en meester in het veld. Een ijzersterke pot, waarbij de vooraf gemaakte afspraken goed werden nagekomen en er zat geen zwakke schakel bij vandaag, waarbij gezegd dient te worden dat vandaag ook werkelijk alles lukte en het aan alle kanten mee zat.

Maar tien minuten na de laatste goal viel de bal zomaar ineens achter de verdediging van ACV. De spits van Sparta startte vanaf eigen helft en kon feitelijk vrij doorlopen op de ACV-keepster, maar Gabriella wist haar toch nog te achterhalen en een doelpoging te blokkeren, zodat er slechts een corner over bleef. Een paar minuten daarna was er een ingooi voor ACV: de bal kwam bij Laura terecht, die met een briljante steekpass Lisanne in een keer vrij voor de keepster zette en door de bal beheerst in de hoek te schuiven, kwam ACV op een 4-0 voorsprong.

Weer vijf minuten later werd Lisanne in de buurt van de 16 getackeld en kreeg ACV een vrije trap. Ze nam hem zelf, maar de uitvoering haperde en via de kluts kwam de bal slechts een meter verder opzij en daar stond Lotte: zonder nadenken nam ze de bal in een keer op de pantoffel en krulde de bal werkelijk schitterend in de bovenhoek – een juweeltje en ze tilde de stand naar 5-0.

Er werd druk gewisseld door trainer Sven, maar het deed geen enkele afbreuk aan het goede spel van ACV. Maartje kwam voor Amber, Rianne viel in voor Chantal en Megan verving Lisa. Mara werd even later nog ingebracht voor Dionne, maar ACV bleef gretig op jacht gaan naar meer goals. Dat lukte in de 38e minuut: uit een corner kwam de bal bij Sparta terecht, die de bal in eigen 16 wilden wegwerken, maar via de knie van de dichtbij staande Lotte kaatste de bal het doel in: 6-0.

De laatste kans van de wedstrijd was voor de gasten: uit een aanval werd op de rechter bovenhoek geschoten, maar met een mooie zweefduik wist Isabella de bal tot corner te verwerken. Knap, want ze had (vooral in de tweede helft) niet veel te doen, maar hield zo wel de nul voor ACV.

Misschien wel de beste wedstrijd van ACV dit seizoen, wat resulteerde in een ruime overwinning. En een compliment aan alle speelsters, want het was een echte teamprestatie vandaag, waarmee ACV zich weer in de top 3 nestelde en Sparta achter zich liet: het was dus eigenlijk een 6 punten-wedstrijd vandaag. De 3e plek moet wel gedeeld worden met the Knickerbockers, die vandaag uit bij Reiger Boys met 2-0 verloor. Saestum VR2 versloeg thuis koploper Oranje Nassau (in de laatste minuut naar verluid) en klom daarmee naar de 2e plaats. Samen met Sparta vormen deze teams de top 5 en tekent zich een klein beetje afstand af ten opzichte van de middenmoot.

Volgende week speelt ACV uit tegen Heerenveense Boys, die in de onderste regionen bivakkeren. Onderschatting is dan misschien wel de grootste tegenstander, maar in deze vorm moet een goed resultaat haalbaar zijn: succes gewenst in elk geval.

Opstelling: Isabella, Lisa (Megan), Gabriella, Chantal (Rianne), Marith, Lotte, Lisanne, Marleen, Dionne (Mara), Laura, Amber (Maartje)