Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Staphorst – Op een zonnig Sportpark het Noorderslag heeft ACV met 1-3 gewonnen van VV Staphorst. Het was een verdiende zege voor de ploeg van trainer Fred de Boer. De blauw-zwarten begonnen goed aan de wedstrijd en leken al snel op een voorsprong te komen. Freddy Quispel schoot met een prachtige voetbeweging raak maar deed dat in buitenspelpositie. Halverwege de eerste helft kwam ACV wel op voorsprong. Gijs Jasper schoot de bal hard tegen de touwen. Na de openingstreffer bleef ACV de bovenliggende partij tegen het op eigen veld al ruim 7 maanden ongeslagen Staphorst. Kort voor de rust werd de voorsprong verdubbeld. Pascal Huser zette goed door en legde de bal terug op Freddy Quispel die van dichtbij binnen tikte, 0-2. Direct na de pauze klapte Staphorst er vol op maar de formatie van trainer Paul Weerman had moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Het spel werd opportunistischer en ACV kreeg kansen op een derde treffer. De 1-2 van Sander de Grote viel dan ook eigenlijk uit het niets. ACV zette zich schrap en verdedigde de voorsprong met verve. Het was Niels Grevink die de wedstrijd in de 83e minuut besliste. Hij trakteerde het publiek op een absolute wereldgoal. Na zijn tegenstander uitgekapt te hebben liet hij doelman Jorick Maats met een kiezelhard schot in de kruising volledig kansloos. Door de fraaie zege nadert ACV de subtop in de Derde Divisie.

Heerlijk voetbalweer in Staphorst, de zon scheen volop en veel ACV-supporters hadden de weg naar Sportpark het Noorderslag gevonden. Vanaf de aftrap ontspon zich een heerlijke voetbalwedstrijd. Beide teams speelden met open vizier en zochten de aanval. Het was ACV dat na een minuut of 10 het heft in handen nam. In de 12e minuut juichende ACV’ers. Na een heerlijke assist van Toufik Faraouni mikte Freddy Quispel met een prachtige voetbeweging raak. Helaas deed de aanvaller dit in buitenspelpositie zodat de bediener van het scorebord nog niet in actie hoefde te komen. ACV speelde goed en kreeg goede kansen om de openingstreffer te scoren. Het was in de eerste twintig minuten aan de goed keepende Jorick Maats te danken dat de stand 0-0 bleef. Tweemaal had de goalie het juiste antwoord op schoten van Pascal Huser. In de 23e minuut lukte het ACV wel om de doelman te passeren. Robert Talens haalde de achterlijn en legde de bal terug op Gijs Jasper die niet nadacht, hard uithaalde en raak schoot, 0-1.

Gijs_Jasper.jpgGijs Jasper (7) heeft de 0-1 gescoord (foto: Bennie de Boer)

Na de goal van Gijs Jasper bleef ACV het betere van het spel houden. Behoudens een paar schoten van afstand lukte het Staphorst niet om echte uitgespeelde kansen te creëren. ACV bleef de aanval zoeken en werd hier kort voor de rust voor beloond. Pascal Huser zette goed door en met veel onverzettelijkheid lukte het hem om de bal binnen te houden en vanaf de achterlijn terug te leggen op Freddy Quispel die binnen kon tikken, 0-2. Dit was even later ook de ruststand.

IMG_4713_01.jpgDe 0-2 van Freddy Quispel, liggend op de achterlijn Pascal Huser (foto: Bennie de Boer)

ACV kwam na de pauze ongewijzigd uit het kleedlokaal. Bij de thuisploeg was er één wijziging. Leon Mulder verving Jasper Huizing. Staphorst begon goed aan de tweede helft en zocht direct de weg naar voren richting het doel van Ben Wormmeester. ACV weerstond de eerste aanvalsgolven van de geel-blauwen goed en kreeg na zo’n tien minuten een kleine mogelijkheid via Justin Mulder die over schoot. Na een uur spelen viel bijna de 0-3. Freddy Quispel nam een corner van links kort op Justin Mulder die de bal kaatste waarna Quispel strak voor gaf. Robert Talens zette zijn hoofd tegen de bal maar zag dat de lat een doelpunt in de weg stond/lag. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een afvallende bal belandde voor de voeten van Sander de Grote die vanaf de rand van het 16-metergebied hard uithaalde en de bal met veel precisie in de linkerbenedenhoek schoot, 1-2. Zat er nog meer in voor de thuisploeg? Het publiek ging er nog eens goed voor zitten of staan en wachtte op wat ging komen. Het lukte Staphorst echter niet om heel veel gevaar te stichten. De defensie van ACV bleef goed overeind. In de 83e minuut viel de beslissing. Niels Grevink scoorde een fabelachtig doelpunt. Hij werd aangespeeld in de diepte, kapte zijn tegenstander uit en besloot direct uit te halen. Onhoudbaar voor doelman Jorick Maats verdween de bal in de rechterkruising. Een wereldgoal waar ook de sportieve Staphorst-supporters hun petje voor afnamen.

IMG_4934_01.jpgDe goal van Niels Grevink (niet zichtbaar), de ACV-supporters achter het doel kijken vol bewondering toe (foto: Bennie de Boer)

Na afloop

Een mooie prestatie van ACV. Het op eigen veld al 7 maanden ongeslagen Staphorst werd met 1-3 verslagen. Door de overwinning steeg de ploeg van trainer Fred de Boer naar de 8e positie op de ranglijst en is zelfs de subtop in zicht gekomen. Dit werd na afloop kort gevierd met het zingen van het clublied tijdens het poseren voor fotograaf Bennie de Boer. FC Lisse lijkt na speelronde 30 onbedreigd op het kampioenschap gaf te gaan. De Lissenaren wonnen de kraker tegen Sportlust ’46 met 0-2 en hebben nu een voorsprong van 7 punten op nieuwe nummer twee Sparta Nijkerk.

IMG_5018_01.jpgACV viert de overwinning (foto: Bennie de Boer)

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Op ons eigen Catawiki Sportpark komt VVOG op bezoek. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges speelde vandaag een thuisduel tegen Harkemase Boys. Na 90 minuten stond er een2-3 zege voor Harkemase Boys op het scorebord van Sportpark De Strokel. VVOG neemt op de ranglijst van de Derde Divisie de 16e plaats in met 31 punten uit 30 wedstrijden. De aftrap bij ACV – VVOG is om 14:30 uur.

Staphorst: Jorick Maats, Reinier Crediet ©, Matthijs Verheul, Stan Haanstra, Marlon Luchtenberg, Ruben Kin (73. Jurian van den Brink), Daimen Schra, Mark Schra, Wouter van der Molen (79. Rutger Koopman), Mike Reuvers (40. Sander de Grote), Jasper Huizing (46. Leon Mulder)

ACV: Ben Wormmeester, Toufik Faraouni (80. Jim de Leeuw), Nande Wielink, Robert Talens, Luka Prljić ©, Gijs Jasper (88. Ezra Schrijver), Steyn Strijker, Pascal Huser (68. Niels Grevink), Justin Mulder, Freddy Quispel (88. Arjen Hagenauw), Boy Spijkerman