Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft vanmiddag een zwaarbevochten maar verdiende zege geboekt tegen Staphorst. Nadat de ploegen met de brilstand waren gaan rusten kwam de wedstrijd na de pauze helemaal los. Het waren de bezoekers die vroeg in de tweede helft op een 0-1 voorsprong kwamen via Stan Haanstra. Al snel was het duel weer in balans nadat Boy Spijkerman de gelijkmaker binnen schoot. In de slotfase was Arjen Hagenauw het goudhaantje bij ACV. Man of the Match Toufik Faraouni stuurde de spits de diepte in waarna Hagenauw koel scoorde. Een mooie 2-1 zege voor het team van trainer Fred de Boer.

Het was stil en kil op het Catawiki Sportpark. Voor het eerst in de historie van ACV waren er geen supporters aanwezig. Een vreemde gewaarwording. Desondanks hadden ACV en Staphorst zin in een lekkere pot voetbal. Na een aftastend begin was het ACV dat een licht overwicht kreeg. Tot scoringsmogelijkheden leidde dit in eerste instantie nog niet. De eerste echte grote kans zagen de vrijwilligers die wel aanwezig mochten zijn in de 19e minuut. Justin Mulder legde de bal terug op Freddy Quispel waarna de aanvaller van ACV zijn schot ternauwernood tot corner verwerkt zag worden door doelman Jorick Maats. Even later dacht Daniël Schans te scoren, maar hij kreeg de bal aangespeeld van de in buitenspelpositie staande Justin Mulder.

IMG_6865_01.jpgDaniël Schans kijkt vol verbazing naar het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter (foto: Bennie de Boer)

Staphorst kon ACV in het vervolg van het eerste bedrijf redelijk van de eigen goal weghouden en creëerde zelf twee schietkansen. Beide keren was het de jarige ACV-goalie Ben Wormmeester die reddend optrad. Kort voor de pauze was er nog een mogelijkheid voor Freddy Quispel om ACV naar een voorsprong te schieten. Pascal Mulder blokte de bal waardoor de rust bereikt werd met de brilstand op het scorebord.

Bij ACV bleef Justin Mulder na de pauze met een lichte blessure achter in de kleedkamer. Boy Spijkerman verving hem. Staphorst kwam ongewijzigd het veld weer op. De eerste scoringskans in de tweede helft was in de 49e minuut voor Staphorst. Het was ook direct raak voor de geelblauwe formatie. Mike Reuvers vuurde van dichtbij op het doel maar Ben Wormmeester kon de bal keren. In de rebound schoot Stan Haanstra wel raak, 0-1.

ACV had snel een antwoord paraat op de voorsprong van de bezoekers. Vijf minuten na de treffer van Haanstra was het Boy Spijkerman die doelman Jorick Maats met een harde lage diagonale schuiver in de verre hoek kansloos liet, 1-1. In de loop van de tweede helft ging het spel op en neer en leek de wedstrijd op een gelijkspel af te gaan. De technische staf van ACV had echter nog een supersub op de bank zitten. Tien minuten voor tijd kwam Arjen Hagenauw het veld in voor Gijs Jasper. Zijn eerste balcontact was direct beslissend. Toufik Faraouni stuurde Hagenauw met een fraaie steekpass de diepte in waarna de spits zijn hoofd koel hield, Jorick Maats passeerde en de 2-1 tegen de touwen schoot. Staphorst ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker.

IMG_7131_01.jpgDe winnende treffer van Arjen Hagenauw in beeld (foto: Bennie de Boer)

Nadat Arjen Hagenauw en Daniël Schans in de slotfase beide een goede mogelijkheid onschadelijk gemaakt zagen worden door Jorick Maats was het aan de andere kant Stan Haanstra die uit een corner bijna de 2-2 binnen kopte. Tot opluchting van iedereen met een blauwzwart hart ging de bal naast het doel. Vervolgens klonk het eindsignaal en kon ACV drie belangrijke punten toevoegen aan het totaal.

Na afloop

ACV trainer Fred de Boer was een tevreden mens na afloop van de wedstrijd. Met een glimlach op het gezicht verscheen hij voor de camera van ACV TV: “Ik vind dat we veerkracht hebben laten zien. We scoorden goede goals, de invallers die scoren dus ik ben heel trots. We gaan nu even nagenieten en dan hoop ik dat we dit volgende week weer kunnen laten zien.”

Op de ranglijst staat ACV nu op de 10e plaats met 17 punten uit 12 wedstrijden. Koploper is nog steeds FC Lisse dat uit 13 duels 26 punten heeft verzameld. Wel moet vermeld worden dat de stand door de vele afgelastingen enigszins scheef getrokken is.

Toufik Faraouni werd uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. Namens Bouwbedrijf Rotteveel kreeg hij de dinercheque uitgereikt.

IMG_7495_01.jpgToufik Faraouni ontvangt uit handen van Gerrit Volkers de Man of the Match dinercheque (foto: Bennie de Boer)

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. De ploeg van trainer Fred de Boer gaat dan op bezoek bij Excelsior ‘31. De wedstrijd op Sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur. De ploeg uit Rijssen verloor vanmiddag met 2-1 van Sparta Nijkerk en staat op de 5e plaats van de ranglijst met 20 punten uit 12 wedstrijden.

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Nande Wielink, Luka Prljić, Jim de Leeuw (74. Koen Steg), Gijs Jasper (80. Arjen Hagenauw), Toufik Faraouni (89. Mark Jagt), Steyn Strijker, Justin Mulder (46. Boy Spijkerman), Freddy Quispel, Ezra Schrijver (74. Pascal Huser)

Staphorst: Jorick Maats, Dirk Muis, Reinier Crediet, Matthijs Verheul (83. Ruben Kin), Stan Haanstra, Jurian van den Brink, Marlon Luchtenberg, Pascal Mulder ©, Daimen Schra, Mike Reuvers, Sander de Grote