Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Ermelo – ACV heeft vanmiddag een 1-0 nederlaag geleden tegen DVS ’33. De eindstand was bij de rust al bereikt. Adriaan Kruisheer schoot de thuisploeg tien minuten voor de pauze naar een voorsprong. ACV kreeg enkele mogelijkheden op de gelijkmaker maar scoorde niet. Aangezien ook DVS ’33 de kansen niet benutte en veelvuldig op ACV-goalie Enver Spijodic stuitte, bleek de ruststand ook de eindstand te zijn.

Eerste helft

Bij ACV zat trainer Fred de Boer weer als vanouds op de bank. Twee weken geleden moest hij wegens ziekte verstek laten gaan maar in Ermelo was zijn vertrouwde verschijning langs de lijn weer waar te nemen. De oefenmeester had wel moeten puzzelen met zijn selectie. Wegens ziekte en blessures was niet iedereen beschikbaar maar er stond een goed team op het veld van het fraaie sportpark van DVS ’33.

De twee teams hielden elkaar aardig in evenwicht in het eerste bedrijf. De thuisploeg had wel een licht overwicht maar tot veel mogelijkheden kwam de ploeg van trainer Peter Wesselink niet. Dat gold overigens ook voor ACV. Na ruim een half uur spelen kwam DVS ’33 na balverlies van ACV op het middenveld op een 1-0 voorsprong. Adriaan Kruisheer schoot van een meter of 16 en zag de bal via de linkerpaal het doel in gaan. Nog geen vijf minuten na de goal van Kruisheer was er een mooi uitgespeelde aanval van ACV. Freddy Quispel kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Justin Mulder binnen te tikken. De teams gingen aan de thee met een 1-0 ruststand

Tweede helft

Beide ploegen kwamen na de pauze ongewijzigd weer het veld op. Het was in de tweede helft aan ACV-doelman Enver Spijodic te danken dat DVS ’33 de voorsprong niet kon verdubbelen. Met meerdere puike reddingen hield hij de blauw-zwarten op de been.

IMG_6510_01.jpgEnver Spijodic had meerder goede reddingen in huis (foto: Bennie de Boer)

ACV bleef daardoor geloof houden dat er minimaal een punt te halen viel in Ermelo. In de 69e minuut kreeg de ploeg een uitgelezen kans om de gelijkmaker te scoren. Freddy Quispel zag Justin Mulder geheel vrij staan en bediende de flankspeler perfect. Mulder kon vrij uithalen maar zag zijn schot gekeerd worden door doelman Daan Huiskamp. In de slotfase kwam er nog een slotoffensief van ACV. Spits Arjen Hagenauw viel in en centrale verdediger Robert Talens ging ook in de aanval spelen. Achterin werd er vanaf dat moment één op één gespeeld. Helaas had het slotoffensief van ACV niet het gewenste effect. DVS ’33 bleef relatief eenvoudig op de been en kon na het laatste fluitsignaal de overwinning vieren.

IMG_6660_01.jpgArjen Hagenauw in kansrijke positie in de slotfase (foto: Bennie de Boer)

Stand

Op de ranglijst staat ACV na 11 wedstrijden met 14 punten op de 11 plaats in de Derde Divisie Zaterdag. FC Lisse staat aan de kop van de ranglijst met 23 punten uit 12 duels. De trotse koploper verloor vandaag verrassend van Ajax met 3-0. Qua verliespunten staan de nummers 3, 4, 5 én 6 (DVS ’33, Sportlust ’46, Excelsior ’31 en Sparta Nijkerk) echter op gelijke hoogte.

Volgende week

Volgende week speelt ACV een thuiswedstijd. Op het eigen Catawiki Sportpark komt Staphorst op bezoek. De formatie van trainer Paul Weerman speelde vandaag een thuisduel tegen VVOG. Na 90 minuten stond er een 4-3 overwinning voor Staphorst op het scorebord van Sportpark het Noorderslag. Staphorst neemt op de ranglijst van de Derde Divisie na de 7e plaats in met 19 punten uit 12 wedstrijden. De aftrap van ACV – Staphorst is om 14:30 uur. Helaas kan er vanwege de coronamaatregelen geen publiek aanwezig zijn.

Opstellingen

DVS ’33: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Tarik Evre ©, Tim van de Berg, Jeremy Jonker (65. Finn Kluiver), Coen Vloedgraven, Maarten van Dijk, Lars Dekker, Quincy Veenhof (65. Nassim El Ablak), Adriaan Kruisheer (81. Stef Nijland), Benjamin Roemeon

ACV: Enver Spijodic, Daniël Schans © (81. Jaap van Dijken), Robert Talens. Nande Wielink, Jim de Leeuw (65. Koen Steg), Gijs Jasper, Pascal Huser (65. Daan Scholtens), Toufik Faraouni, Justin Mulder (81 Arjen Hagenauw), Freddy Quispel, Boy Spijkerman (65. Ezra Schrijver)