Nachtegaalsteeg 1
3862WJ
NIJKERK GLD
tel. 033-2452937

Nijkerk – ACV heeft maandagmiddag met 2-2 gelijk gespeeld tegen Sparta Nijkerk. Het was een zeer enerverende middag op Sportpark de Ebbenhorst. Het publiek genoot van een wedstrijd waarin van alles gebeurde. ACV speelde een zeer goede eerste helft en zocht de kleedkamer op met een 0-2 ruststand. De goals werden gescoord door Boy Spijkerman en Justin Mulder. Na de pauze kwam Sparta Nijkerk als herboren uit de kleedkamer. De druk op het doel van ACV werd steeds groter. Een kwartier voor tijd scoorde Mike Ahrens de aansluitingstreffer. De Spartanen gingen daarna vol op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel in de 86e minuut. Janic Makizodila kopte raak uit een corner. Er volgde daarna nog een lange blessuretijd met mogelijkheden voor beide teams. Deze werden niet benut zodat een puntendeling het logische gevolg was.

Op het zonnige Sportpark de Ebbenhorst was er goed nieuws te melden met betrekking tot de basiself van ACV. Captain Daniël Schans was na lang blessureleed weer wedstrijdfit. Hij kon vanaf de aftrap beginnen aan de wedstrijd. Eerder dit seizoen kon er in Assen een 2-2 uitslag genoteerd worden. Wat zou de uitslag op deze Paasmaandag worden?

De twee teams begonnen voorzichtig aan het duel. In de eerste 20 minuten hadden beide doelmannen het behoorlijk rustig maar daarna barste het spektakel los. Het was ACV dat in de 23e minuut op voorsprong kwam. Na een mooie combinatie met Freddy Quispel schoot Boy Spijkerman oog in oog met Sparta Nijkerk goalie Wouter Beukers beheerst raak, 0-1.

SPAACV_8.jpgVreugde na de 0-1 van Boy Spijkerman (uiterst links)

Nog geen vier minuten later stond de 0-2 al op het scorebord. Boy Spijkerman kon de bal met een uiterste krachtsinspanning nog voorgeven waarna Justin Mulder de bal kiezelhard tegen de touwen schoot, 0-2. Sparta Nijkerk was het in die fase helemaal kwijt en ACV kreeg in de slotfase van de eerste helft zelfs nog mogelijkheden op meer. Een afstandsschot van Koen Steg vloog tegen de lat en Freddy Quispel schoot uit kansrijke positie net over het doel. Er werd gerust met een 0-2 tussenstand.

SPAACV_11.jpgKoen Steg haalt uit en zal de lat raken

Sparta Nijkerk trainer Eric Speelziek greep in de rust in bij zijn team en paste twee wissels toe. Bryan Burgerhout verving Thomas van Dijk en de lange supersub Jesse van Nieuwkerk kwam in de ploeg voor Ricardo Fransberg. Achterin ging Sparta Nijkerk meer risico nemen doordat centrale verdediger Janic Makizodila in de voorhoede werd geposteerd.

In de eerste fase na de rust kon ACV zich goed staande houden tegen de aanvalsdrift van de oranjehemden. Maar hoe meer de tweede helft vorderde hoe moeilijker het werd. Een drinkpauze in de 68e minuut was dan ook zeer welkom om nog even de tactiek door te nemen en om de dorst te lessen. Een kwartier voor tijd kreeg ACV de mogelijkheid om uit een snel uitgevoerde counter een derde treffer te scoren. Invaller Niels Grevink kon op volle snelheid op doelman wouter Beukers afgaan, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal.

SPAACV_14.jpgNiels Grevink gaat op het doel van Sparta Nijkerk af

Nog geen minuut later was het wel raak aan de andere zijde van het veld. Mike Ahrens schoot van dichtbij raak en gaf Sparta Nijkerk weer volop hoop op een goed resultaat. ACV vocht met alles wat het in zich had. In de 80e minuut hield het publiek even zijn adem in toen Daniël Schans de bal hard tegen zijn hoofd geschoten kreeg en neerging. Bij de blessurebehandeling werd al snel duidelijk dat de captain van ACV niet meer verder kon en vervangen moest worden. Arjen Hagenauw maakte zich snel klaar en kwam voor hem in de ploeg. Het piepte en kraakte in de defensie van ACV en Ben Wormmeester kon een aantal maal met een reflex een doelpunt voorkomen. In de 86e minuut volgde er een corner voor de thuisploeg. De bal werd strak voorgegeven vanaf de linkerkant waarna Janic Makizodila bij eerste paal binnen knikte, 2-2.

Na de 2-2 kon het nog steeds alle kanten op en kregen beide teams nog de mogelijkheden om de overwinning binnen te slepen. Er werden maar liefst 11 minuten extra tijd toegevoegd. De wedstrijd werd een aanslag op de fysieke gesteldheid van de spelers en meerdere van hen liepen bijna letterlijk op hun laatste benen. Tot en met de laatste minuut van de extra tijd bleef het spannend en enerverend maar de score veranderde niet meer zodat beide teams een punt overhielden aan het duel.

Na afloop

Na de speelronde van Paasmaandag staat ACV nog steeds op de 10e plaats in de rangschikking met 35 punten uit 26 wedstrijden. Koploper is FC Lisse met 50 punten. Slechts één punt daarachter staat Sparta Nijkerk. Volop spanning dus in de Derde Divisie Zaterdag.

Komende zaterdag

Komende zaterdag komt ACV al weer in actie. Barendrecht komt dan op bezoek op ons Catawiki Sportpark. De ploeg van trainer Richard Elzinga kwam gisteren in actie tegen Staphorst. Na 90 minuten stond er een 4-1 overwinning voor Staphorst op het scorebord van Sportpark het Noorderslag. Op de ranglijst is Barendrecht terug te vinden op de 6e plaats met 40 punten uit 26 wedstrijden. De aftrap bij ACV – Barendrecht is om 14:30 uur.

Sparta Nijkerk: Wouter Beukers, Jerry Geurtsen (69. Max Leeflang), Janic Makizodila, Wesley de Laat, Thomas van Dijk (46. Bryan Burgerhout), Rob Diderik, Justin van Groen (46. Sam Krant), Roy Bakkenes, Mike Ahrens, Donny van der Wal ©, Ricardo Fransberg (46. Jesse van Nieuwkerk)

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans © (83. Arjen Hagenauw), Robert Talens, Luka Prljić, Koen Steg, Gijs Jasper (71. Ezra Schrijver), Pascal Huser (71. Niels Grevink), Daan Scholtens (79. Mark Jagt), Boy Spijkerman, Freddy Quispel, Justin Mulder