Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Heemskerk – ACV heeft het uitduel tegen ODIN ’59 met 1-2 gewonnen. Na een eerste helft zonder doelpunten was het Luka Prljić die namens ACV kort na de rust de openingstreffer scoorde. Uit een corner van Koen Steg kopte hij de bal onhoudbaar tegen de touwen. Even later was het Gijs Jasper die vanaf de penaltystip de score voor de blauw-zwarten verdubbelde. Lang stond de 0-2 niet op het scorebord want Ahmed al Mahdi scoorde vier minuten later de aansluitingstreffer. In het laatste half uur golfde het spel op en neer maar lukte het beide ploegen niet meer om te scoren. Het was ACV dat na het laatste fluitsignaal kon juichen en drie belangrijke punten mee terug nam naar Assen.

Eerste helft

De zon scheen lekker op het fraai gelegen Sportpark Assumburg toen scheidsrechter Mulder om klokslag half drie het beginsignaal gaf. Wel stond er een harde wind recht over het veld. ACV wist dat het een zware dobber zou krijgen aan ODIN ’59. Alle drie de eerder gespeelde wedstrijden werden gewonnen door de Heemskerkers. Zou er vandaag een zege door de Asser ploeg gevierd kunnen worden?

Vanaf de aftrap ontspon er zich een interessant en vermakelijk duel. De twee teams speelden beide om te winnen en het publiek genoot. Het meeste balbezit was voor ACV maar in de omschakeling was ODIN ’59 zeer gevaarlijk. Beide ploegen kregen goede mogelijkheden om te scoren maar verzuimden dit te doen waardoor er gerust werd met een 0-0 tussenstand. Dit was mede te danken aan het goede keeperswerk van de beide goalies.

Pascal.jpgPascal Huser stoomt op over de linkerflank (foto: Bennie de Boer)

Tweede helft

Na de rust werd er wel gescoord. Het was ACV dat de score opende. Net als afgelopen dinsdag tegen DOVO scoorde de ploeg van trainer Fred de Boer uit een corner. Ook nu was het Koen Steg die de corner nam. Luka Prljić kopte de bal onhoudbaar tegen de touwen, 0-1. De uitstekend keepende Joost Meendering had deze keer geen antwoord.

IMG_1914_01.jpgLuka Prljić kopt de bal hard tegen de touwen (foto: Bennie de Boer)

Nog geen 8 minuten later verdubbelde ACV de score. Tom de Groot beging in het strafschopgebied een overtreding op Mark Jagt waarna scheidsrechter Mulder gedecideerd naar de penaltystip wees. Gijs Jasper ontfermde zich over de bal en schoot beheerst raak, 0-2. Helaas was Mark Jagt behoorlijk geblesseerd geraakt aan zijn enkel bij de overtreding waardoor hij vervangen moest worden. We hopen voor Mark en het team dat de blessure mee valt en wensen hem een spoedig herstel!

Gijs_3.jpgGijs Jasper scoort vanaf de penaltystip de 0-2 (foto: Bennie de Boer)

De 0-2 stand was van korte duur want vier minuten later wist ODIN ’59 de aansluitingstreffer te scoren. Voormalig Be Quick 1887 speler Ahmed al Mahdi profiteerde van een fout bij ACV waarna hij met een lage schuiver raak schoot. Na deze treffer kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan. Het spel golfde op en neer en de spanning bij de aanhangers van beide teams werd steeds groter. Het spel van ODIN ’59 werd opportunistischer. Daardoor kreeg ACV mogelijkheden via counters. Doelpunten vielen er echter niet meer zodat ACV de armen juichend in de lucht kon steken na het laatste fluitsignaal.

Ranglijst

Op de ranglijst is ACV na de speelronde 24 een plaats gestegen. De blauw-zwarten nemen nu de 10e positie in met 34 punten. Koploper is nog steeds Sparta Nijkerk. De Spartanen verloren weliswaar van SteDoCo, maar omdat concurrent FC Lisse door gelijk te spelen ook puntverlies leed hoefde de koppositie niet te worden afgestaan.

Volgende week

Volgende week speelt ACV een thuiswedstijd. Op het eigen Catawiki Sportpark komt FC Lisse op bezoek. De club uit de Bollenstreek speelde vandaag een thuisduel tegen Excelsior ‘31. Na 90 minuten stond er een 0-0 gelijkspel op het scorebord van Sportpark Ter Specke. In de seizoensouverture won ACV met 2-3 van de Lissenaren. Wat is er komende zaterdag mogelijk?

FC Lisse neemt op de ranglijst van de Derde Divisie na 24 wedstrijden met 46 punten de 2e plaats in. De aftrap van ACV – FC Lisse is om 14:30 uur.

Opstellingen

ODIN ’59: Joost Meendering. Tom de Groot (66. Frits Kramer), Sem van Amersfoort, Mart Willemse (87. Twan van Tunen), Nick Burger ©, Ahmed al Mahdi, Michael Lanting, Gianluca Muller, Niels Jager, Dustin Mijnders (46. Stef Halbersma), Milan Koenders

ACV: Ben Wormmeester, Koen Steg, Robert Talens, Luka Prljić ©, Robert Talens, Toufik Faraouni (58. Jaap van Dijken), Gijs Jasper, Nick Westebring (75. Daan Scholtens), Pascal Huser (75. Niels Grevink), Justin Mulder, Freddy Quispel (66. Boy Spijkerman), Mark Jagt (58. Ezra Schrijver)