Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft vanmiddag op eigen veld een zure nederlaag geleden tegen Ter Leede. Na een eerste helft met weinig mogelijkheden voor beide teams was het ACV dat in het tweede bedrijf op zoek ging naar een goal. Ter Leede wachtte af en loerde op een spaarzame mogelijkheid. Die mogelijkheid kwam er ruim 10 minuten voor tijd. Dirk Hoekstra kopte raak namens de bezoekers. ACV zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Tweemaal leken de blauw-zwarten recht te hebben op een penalty maar scheidsrechter Hardeman dacht er anders over. Het Asser slotoffensief leverde geen doelpunt op waardoor Ter Leede kon juichen na het laatste fluitsignaal.

Eerste helft

Het publiek zag een eerste helft waarbij beide teams weinig konden creëren. Uitgespeelde kansen waren een zeldzaamheid. Behoudens een paar schoten van afstand gebeurde er vrij weinig op het hoofdveld van het Catawiki Sportpark. De 0-0 ruststand was dan ook niet vreemd. Het zou voor beide teams in de tweede helft moeten gebeuren.

Tweede helft

Beide trainers brachten een verse kracht in hun team na de pauze. Mark Jagt kwam bij ACV in de ploeg voor Boy Spijkerman. Bij Ter Leede bleef Melvin van Stijn achter in het kleedlokaal. Hij werd vervangen door Feyo Glim. ACV had een overwicht in het tweede bedrijf en kreeg mogelijkheden. Freddy Quispel was een paar keer dichtbij een treffer maar steeds lukte het net niet voor de aanvaller van ACV. Ter Leede wachtte rustig af en loerde op een spaarzame mogelijkheid waarvan je weet dat die een keer gaat komen. In de 78e minuut kwam die mogelijkheid. De bal werd na een corner genomen door Steven Wajer bij de tweede paal terug gekopt door Bart van der Weijden waarna Dirk Hoekstra raak kopte, 0-1. Het was pas de tweede mogelijkheid voor de bezoekers na de pauze.

IMG_4108_01.jpgPascal Huser springt het hoogst en wint het kopduel (foto: Bennie de Boer)

ACV zette in de laatste tien minuten alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Op basis van het spelbeeld zou dat ook zeker verdiend zijn geweest. Steeds lukte het net niet. Tweemaal leek ACV een penalty te moeten krijgen. Eerst werd Justin Mulder tegen de grond gebeukt binnen het zestienmetergebied en kort daarna maakte Tomas Arroyo duidelijk hands binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Hardeman wilde van een strafschop echter niets weten en liet het spel door gaan zodat er een 0-1 eindstand genoteerd kon worden na het laatste fluitsignaal.

IMG_4204_01.jpgJustin Mulder gaat tegen de grond in de 16, geen penalty (foto: Bennie de Boer)

Na afloop

Een zure nederlaag voor ACV. Doelman Ben Wormmeester had bijna niets te doen gehad en toch werd er verloren. Net als vorige week tegen Harkemase Boys lukte het de ploeg van trainer Fred de Boer steeds net niet om te scoren. Op de ranglijst is ACV één plaats gezakt. Met 11 punten uit 7 wedstrijden wordt nu de 5e plaats ingenomen. Koploper is nog steeds Sparta Nijkerk dat vandaag met 1-0 won van Staphorst en 18 punten heeft verzameld.

Volgende week

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. De ploeg van trainer Fred de Boer gaat dan op bezoek bij VVSB. De wedstrijd op Sportpark De Boekhorst begint om 18:00 uur(!). De formatie uit Noordwijkerhout speelde vandaag een uitwedstrijd tegen Ajax. Na 90 minuten stond er een 3-1 zege voor Ajax op het scorebord. VVSB staat op de 12e plaats van de ranglijst met 9 punten uit 7 wedstrijden.

Opstellingen

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Nande Wielink, Luka Prljić, Koen Steg (85. Robert Talens), Gijs Jasper, Steyn Strijker (85. Jaap van Dijken), Daan Scholtens (65. Pascal Huser), Ezra Schrijver (65. Justin Mulder), Freddy Quispel, Boy Spijkerman (46. Mark Jagt)

Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Mounir Darrazi, Bart van der Weijden (71 Steven Wajer), Tim Bloemendaal, Mike Bekooij (88. Gijs Beekwilder), Thijs Haarman, Mike van den Steenhoven (71 Shaquille Prijor), Melvin van Stijn (46. Feyo Glim), Tomas Arroyo