Spekkelaan 1
2161GH
LISSE
tel. 0252-413494

Lisse – ACV is de competitie uitstekend gestart. Op Sportpark ter Specke werd FC Lisse met 2-3 verslagen. De Assenaren moesten het zonder aanvaller Niels Grevink stellen. Hij was afgelopen donderdag geblesseerd geraakt aan zijn enkel. Gelukkig heeft ACV een brede selectie en konden er 11 fitte spelers opgesteld worden. De blauw-zwarten begonnen sterk aan de wedstrijd en creëerden snel de eerste kansen. Al in de eerste minuut moest Lisser doelman Erik Cummins in actie komen om een inzet van Freddy Quispel onschadelijk te maken.

De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten (of staan) en zagen dat de ploeg van Fred de Boer al snel weer een grote mogelijkheid kreeg. Justin Mulder zijn schot werd van de lijn gekopt door David Verweij. FC Lisse leek gewaarschuwd maar de geel-blauwe formatie kon in de beginfase geen vat krijgen op het spel van de in het wit geklede Assenaren. In de 9e minuut was het raak voor ACV. Nande Wielink gaf een diepe bal op Justin Mulder. De aanvaller wist hier wel raad mee. Hij omspeelde verdediger David Verweij en schoot de bal vervolgens hard en laag in de rechterhoek, 0-1. Na een minuut of 20 kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Kort voor er een half uur gespeeld was kwam FC Lisse dan ook verdiend op gelijke hoogte. Mo Adouch gaf laag voor vanaf rechts waarna Enzo Stroo de bal eerst op de paal mikte maar er vervolgens snel bij was om de rebound te benutten, 1-1. Het spel ging op en neer en er ontspon zich een spannende wedstrijd. Justin Mulder kreeg een goede schietkans maar zag zijn schot geblokt worden. Bij het schieten blesseerde Mulder zich aan zijn hamstring en moest hij gewisseld worden. Kort voor rust kwam FC Lisse op een 2-1 voorsprong. Tom Noordhoff slingerde een vrije trap hoog het 16-metergebied in. Bij de tweede paal kopte Jaap Zwetsloot de bal vervolgens voor het doel. David Verweij stond op de juiste plek en kopte maar zag Ben Wormmeester stompend redding brengen. Helaas voor ACV kon dezelfde Verweij de bal in de rebound vervolgens wel tegen de touwen knikken, 2-1. Dit was even later ook de ruststand.

Justin_Mulder.jpgJustin Mulder aan de bal

ACV kwam goed uit de kleedkamer en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Die viel al snel. In de 53e minuut werd er prachtig gescoord. Freddy Quispel nam een corner vanaf rechts waar naar Nande Wielink de stand met een prachtige volley gelijk trok. Wat volgde was een conditioneel zware tweede helft. Er werd gespeeld onder warme en benauwde omstandigheden en de vraag was of er nog een winnaar kwam. Die winnaar kwam er maar dat ging niet zonder slag of stoot. Het was ACV dat weer op voorsprong kwam. Met nog 5 minuten officiële speeltijd op de klok was het Gijs Jasper die op aangeven van Freddy Quispel via binnenkant paal raak schoot. In de laatste minuten was het billenknijpen voor de ACV-supporters. FC Lisse probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren. Er waren twee goede saves van doelman Ben Wormmeester voor nodig om de zege uiteindelijk over de streep te trekken. Na 5 minuten blessuretijd kon er dus hard gejuicht worden door de Asser ploeg. De spelers hieven in het kleedlokaal vervolgens het clublied aan wat uit volle borst gezongen werd: “Welke club is niet te evenaren? ACV!”

Danil_Schans.jpgDaniël Schans zoekt een afspeelmogelijkheid

Fred de Boer na afloop van de wedstrijd

Fred de Boer was zeer content met de uitzege in en tegen Lisse. “Het is fantastisch dat we de eerste competitiewedstrijd winnen. We winnen van een degelijk en goed team. De eerste 20 minuten spelen we goed. Daarna zakten we wat weg en werden zij wat beter. We gingen rusten met een achterstand maar in de kleedkamer heb ik tegen de jongens gezegd: Dit is een ruststand, dit is geen eindstand. Het gaat er nu om dat we weer kunnen brengen wat we in de eerste 20 minuten brachten. Fysiek zijn we fit en niets staat ons in de weg om alles te geven. Geef dus alles wat je hebt. Uiteindelijk is het denk ik terecht dat we winnen, al moet ik wel eerlijk zeggen dat we aan het einde twee reddingen van Ben nodig hadden om de voorsprong te houden. Voor hetzelfde geld maken zij nog de 3-3 en dat zou in die fase terecht zijn geweest. We zijn heel blij, we hebben nu al meer goals gemaakt dan vorig jaar en we hebben nu al meer punten dan vorig jaar.” Aldus een blije Fred de Boer.

Volgende week speelt ACV een thuiswedstijd. Op het eigen Catawiki Sportpark komt HSV Hoek op bezoek. De club uit Zeeuws-Vlaanderen speelde vandaag een thuisduel tegen Barendrecht. Na 90 minuten stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord van Sportpark Denoek. HSV Hoek neemt op de ranglijst van de Derde Divisie na één wedstrijd de 11e plaats in. De aftrap van ACV – HSV Hoek is om 14:30 uur.

FC Lisse: Erik Cummins©, Mo Adouch, Jeffrey Pérez Stoof, Jaap Zwetsloot, Enzo Stroo, Tom Noordhoff (66. Dani van Steijn), Toon Zwetsloot (66. Justin van de Putten), David Verweij, Remi van Ekeris (82. Lars van der Steen), Jeffrey Klijbroek, Bo de Bruijn

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Nande Wielink, Luka Prljić, Koen Steg, Gijs Jasper, Justin Mulder (38. Nick Westebring) , Steyn Strijker, Boy Spijkerman (83. Ezra Schrijver), Freddy Quispel, Mark Jagt (46. Toufik Faraouni)