10 augustus 2021 20:00

Scheidsrechter

G. Gils

Onbekend

ACV heeft de oefenwedstrijd tegen Be Quick 1887 met 1-3 verloren. Het duel ging in de eerste helft gelijk op en beide teams kregen een aantal kansen. Er leek gerust te gaan worden met 0-0, totdat Niels Grevink ACV met een fraai schot van afstand naar een 1-0 voorsprong schoot.

Na de rust kreeg Be Quick 1887 al snel een penalty na een handsbal aan ACV-zijde. Geertjan Liewes schoot de strafschop beheerst binnen, 1-1. Kort na de gelijkmaker kwamen de bezoekers op voorsprong. Wilko van der Kooi was de maker van de goal. Na een uur spelen brachten beide coaches een grote hoeveelheid wisselspelers binnen de lijnen. ACV ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg een aantal mogelijkheden tot scoren. Toch was het Be Quick dat de voorsprong uitbreidde. Ashraf Hezam schoot fraai raak, 1-3. In het laatste kwartier werd er niet meer gescoord zodat er een 1-3 eindstand op het scorebord stond.

Komende zaterdag speelt ACV al weer de volgende wedstrijd. Dit keer gaat het voor het eerst sinds lange tijd weer om een officieel duel. In de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker gaat de ploeg van trainer Fred de Boer op bezoek bij HVV Hollandia uit Hoorn. Meer informatie is later deze week te lezen op de website van ACV.

Startopstellingen

ACV: Ben Wormmeester, Jaap van Dijken, Daniël Schans ©, Luka Prljić, Koen Steg, Nande Wielink, Freddy Quispel, Gijs Jasper, Justin Mulder, Boy Spijkerman, Niels Grevink

Be Quick 1887: Swen Bakker, Mats van der Week, Djarni Leidelmeijer, Mark Versteegen, Marshelon Pourier, Joris Reiziger, Nagesh Amatsaleh, Daniël Teune, Geertjan Liewes, Martijn van Maastricht, Wilko van der Kooi