Hartslag op +100 bij ACV JO15-2

Fit Boys JO15-1

0 - 1

ACV JO15-2

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker O15 poulefase Groep 2 38

Datum

11 september 2021 9:00

Scheidsrechter

J.A v/h Reve

Accommodatie

Sportpark Noordwest
Eursingerweg 14
9411BB
BEILEN
tel. 0593-540273

De wekker gaat op tijd vandaag. Om 7.45 verzamelen we bij ACV op de parkeerplaats. Sommige koppies staan op slaapstand, maar de blik in de ogen is goed. De reis gaat naar Beilen toe waar Fit-Boys 15-1 al wacht. Fit-Boys staat bovenaan in de bekerpoule met 11 doelpunten voor en 0 tegen. Dus op voorhand zal dit een spannende wedstrijd worden, waarbij van onderschatting geen sprake kan zijn.

 

De muziek in de kleedkamer gaat op standje “Overvliegende straaljager”. De sfeer is goed in het team. Een mooi strak grasveld wacht op ons, door de regen van afgelopen nacht is het veld lekker nat. De warming up begint rustig en wordt opgebouwd zodat iedereen vanaf de 1e minuut direct aanstaat. Fit-Boys begint furieus aan de wedstrijd waarbij ACV enigszins verrast de bal weliswaar veroveren, maar te veel de drukte inpassen waardoor het balbezit snel omslaat in balverlies. Fit Boys krijgt een corner, deze wordt niet goed ingeschoten, maar komt wel tegen de hand van een ACV-speler. Onnatuurlijke houding? Altijd lastig te beoordelen door een scheidsrechter, maar na 2 minuten ligt de bal op de stip. De keeper staat rustig op de lijn. De spelers en supporters houden hun adem in. Een hard schot volgt in de rechterhoek. Maar onze keeper reageert met een katachtige duik en ronselt de bal weg. Ontlading, hartslag richting de 100. Yes! En vanaf dat moment is het ACV dat domineert. Iedereen werkt voor elkaar en met elkaar. De druk op Fit-Boys neemt toe. En een ogenschijnlijke nette schouderduw in de 16 wordt beoordeeld als overtreding en nu ligt de bal weer op de stip. Onze aanvoerder pakt resoluut de bal en knalt de bal nog net niet door het net!

ACV is heer en meester in deze spannende wedstrijd. Fit-Boys speelt veel de lange bal en probeert zo de ACV-linies te breken. Maar bijna iedere aanval strandt. Over links, over rechts en door het midden wordt Fit-Boys het zwijgen opgelegd.

Dus het was niet zo spannend? Een 1-0 voorsprong kan zo verdwijnen zoals in de laatste minuut waarbij een ACV-er de bal verkeerd raakt en net voor de lijn door de keeper wordt weggetikt. Als ACV zichzelf meer beloont met meer goals, dan gaat dit een mooi seizoen worden voor dit fantastische team. En dat zegt deze ouder niet alleen omdat ze nu 2x hebben gewonnen. Maar simpelweg omdat dit een team is: Met elkaar, Voor elkaar.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!