Zwaluwen Jeugd Beker O15 poulefase Groep 2 38

Eursingerweg 14
9411BB
BEILEN
tel. 0593-540264

Na een vreselijke spannende pot tegen Fit Boys 15-1 afgelopen weekend die wel eens de beslissing in de 1e ronde van de beker kon zijn mocht ACV 15-2 vandaag alweer af reizen naar Beilen. Dit keer is de tegenstander Beilen 15-2.

Nog voor de wedstrijd had Beilen de handdoek al min of meer in de ring gegooid. Op basis van de eerdere uitslagen waren ze “bang” voor een walk over door ACV. ACV miste vandaag 3 spelers en had nog enkele spelers die de hele week ziek waren geweest en net wel/net niet fit genoeg waren. Gelukkig waren er 2 jongens van ACV 14-2 die heel graag mee wilden doen. Dank daarvoor Jesse en Ruben, jullie hebben het super goed gedaan!

Beilen had de eerste 2 bekerwedstrijden redelijk ruim verloren (11-0 en 8-0) en de kans op onderschatting lag op de loer. ACV kan best een aardig potje voetballen maar verzuimt regelmatig zichzelf te belonen. Pluspunt is wel dat ze samen blijven knokken, ook als het even minder gaat. Vandaag begonnen de jongens erg rommelig en mat aan de pot tegen Beilen (ook dat doen ze dan weer als collectief). Het was zelfs Beilen dat de eerste kansen kreeg. Een gelukje voor ACV dat de spitsen van Beilen het vizier nog niet op scherp hadden staan.

Na een minuut of 12 dan toch de 1-0 voor ACV. En dat was het startschot voor meer doelpunten in de 1e helft. Een minuut later lag de bal voor de 2e keer in het netje. Een beetje opluchting langs de kans was er wel. Het liep namelijk best wel stroefjes tot die 2 doelpunten en ACV verloor best veel duels. ACV kwam langzaam wat beter in de wedstrijd en doelpunt 3, 4, 5 en 6 vielen dan ook nog voor rust.

Ranja, koffie, thee, toespraak van de trainer in de kleedkamer (dat denken we tenminste) en door naar de 2e helft. Volle druk naar voren, een ontzettende aanvallende opstelling en gaan met die banaan! De ene aanval nog beter en mooier dan de andere, Beilen had in de 2e helft ontzettend veel moeite de aanvalsdrang van ACV tegen te houden en de goals vielen dan ook als rijpe appeltjes. Einduitslag 13-0! Met glans door in de beker, waar vermoedelijk de volgende ronde een veel sterkere tegenstander zal wachten.

Lekker warm gedraaid voor de competitie. Volgende week de 1e competitiewedstrijd tegen Smilde 15-1. U bent van harte welkom om dit team te komen bewonderen.