Burg. J.G. Legroweg 30
9761TC
EELDE
tel. 050-3091890

Zaterdagmiddag eind van de middag, heel erg eind van de middag, mocht ACV 12-3 in Eelde aantreden tegen Actief 12-1. Op bijna volle oorlogssterkte werd er om exact 16.45 uur afgetrapt. Een aftrap welke het begin was van een pittig, spannend potje waarin ACV als collectief knokte voor elke bal en voor de punten.

Het was inderdaad een latertje vandaag, maar dat mocht de pret niet drukken. De jongens hadden er zin in en trainers Niels en Hugo zeker ook. Na een goeie warming-up werd er afgetrapt op het aller achterste veld “de Raboborg”. Vanaf de 1e minuut was het duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Vol passie en strijd ging ACV de duels aan. Soms met hele mooie combinaties en soms met het mes tussen de tanden.

Ondanks een bijzonder spannende 1e helft was het wel ACV dat via een goeie vrije trap op voorsprong kwam. Enorme blijdschap want dat was dit seizoen nog niet eerder gebeurd. Maar er was niet al teveel tijd om te juichen want ook Actief kwam regelmatig voor de goal van ACV. Nog voor rust wist ACV de 2-0 te scoren.

In de rust tijd voor plaspauze, ranja en koffie voor de toeschouwers….. koffie? Uuhhhh maar de kantine was al dicht en dus geen koffie voor de dorstige kelen van de toeschouwers! Gelukkig was er een aardige meneer die nog aan het schoonmaken was en die ons wel wilde voorzien van 2 kannen koffie, bekertjes en alles wat erbij hoort.

De 2e helft was bijzonder spannend, nog spannender dan de 1e helft. Actief voerde de druk flink op. Maar met knetterhard werken, en dan ook vooral samen knetterhard werken, hield ACV stand. Trainers Hugo en Niels vonden het minstens net zo spannend als de toeschouwers. Mooi om het enorme enthousiasme te zien bij deze jonge trainers. Complimenten hoe zij de jongens deze wedstrijd weer hebben voorzien van tips en de nodige energie. En ACV….. dat bleef doorgaan, kreeg nog wat kansen maar ook Actief kreeg kansen. Het was wachten op de 1-2 en die viel dan ook. Dat werd nog 10 minuten billen knijpen. Trainer Niels had inmiddels geen stem meer over, trainer Hugo leek de rust zelve (schijn bedriegt) en ACV verdedigde op z’n Feijenoords….. weg is weg!

En dan…. Het laatste “fluitsignaal”. Yes, gewonnen, hard geknokt met elkaar en voor elkaar. En overwinningsdans die heel veel weg had van de haka. Helaas kon de overwinning niet gevierd worden met ranja en wat lekkers want tja, die kantine was nog steeds dicht.