ACV 12-3 en het verhaal van Max

ST Hoogeveen/Tiendeveen JO12-2JM

4 - 2

ACV JO12-3

Competitie

2e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 04

Datum

2 oktober 2021 10:15

Accommodatie

Sportpark Bentinckspark
Sportveldenweg 1
7902NX
HOOGEVEEN
tel. 0528-265786

Afgelopen zaterdag mocht ACV 12-3 richting Hoogeveen voor een wedstrijd tegen Hoogeveen/Tiendeveen JO12-2. Trainers Niels en Hugo konden er niet bij zijn en dus vertrokken 13 spelers met inval leiders Anja en ik zei de gek met de nodige instructies van de trainers richting Hoogeveen voor hopelijk een lekker potje voetbal.

Een behoorlijk volle parkeerplaats, een stukje lopen, op zoek naar de kleedkamer, de laatste voorbereidingen voor de spelers qua kleding en op naar het veld voor de warming-up. Even een paar keer heen in weer rennen over het veld in diverse varianten, een beetje intrappen, even kennis maken met de inval leider van Hoogeveen en de wedstrijd kon beginnen.

In de 1e helft was ACV niet wakker. Hoogeveen kon er lekker op los combineren, ACV deed er weinig tegen. De spelers van Hoogeveen konden bij tijd en wijle rustig de bal aannemen, nog een dansje doen en dan bedenken naar welke teamgenoot ze de bal zouden spelen. Dit is niet helemaal zoals we de jongens hadden verteld dat ze moesten voetballen. Het stond dan ook al snel 2-0 voor Hoogeveen.

Tijdens de time-out misschien nog even een tip geven aan de spelers over hoe te verdedigen en die bal te veroveren. Time-out? Nee daar doen ze in Hoogeveen niet aan…… maar ACV wel en dus vroegen we gewoon brutaal om een time out en kwam die er ook. Even een paar tips voor de spelers en weer verder.

Deel 2 van de 1e helft ging wel iets beter maar nog niet helemaal zoals het moest. De koppies gingen dan ook naar beneden. En dat was echt niet nodig want zoveel minder was ACV niet, alleen dat verdedigen op 3 meter afstand dat werkt niet.

Rust, ranja en een heel mooi verhaal over Max Verstappen verteld door Anja. Max startte vanaf plek 20, helemaal achteraan. Gaf Max op? Nee tuurlijk niet. Max ging er vol voor en eindigde uiteindelijk als 2e. Dus, koppies omhoog, 1e helft vergeten, strakker verdedigen en vooral erin geloven!

En wat gebeurde er? ACV speelde een totaal andere 2e helft. ACV kreeg kansen, maar ook Hoogeveen werd af en toe nog wel gevaarlijk. Maar jeetje, wat stond er een heel ander team op het veld. Het waren nog wel dezelfde jongens natuurlijk maar de spirit was er weer. Lekker fel verdedigen, geen ruimte geven aan Hoogeveen en zelf steeds meer combineren. En dat resulteerde in 2 doelpunten voor ACV. Als de wedstrijd 5 minuten langer had geduurd had het zomaar 4-4 kunnen zijn. Helaas was daar net niet genoeg tijd voor.

Als inval leiders zijn wij super trots op hoe de jongens zichzelf terug geknokt en gevoetbald hebben in deze wedstrijd. De 2e helft hebben ze gewoon gewonnen zelfs. Door er samen voor te gaan en er samen in te geloven!

Volgende week de laatste wedstrijd van fase 1 voor ACV 12-3, thuis tegen FC Assen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!