Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen, helaas kan Rens er vandaag niet bij zijn. Met de goede vorm van vorige week nog in de benen starten we de warming up, onder leiding van aanvoerder Rutger, op het natte gras van veld 2. Na het loopwerk komt de bal er aan te pas. Inspelen, kaatsen en afwerken op de goal. Waar Rutger de koffie van hoofdtrainer Jordan nog maar net miste, lukte het Fabian wel om leider Johan op het achterhoofd te raken. Dan ben je gelijk lekker wakker. Nadat ook onze tegenstander uit Coevorden klaar is met de warming up is het aan spelbegeleider Ronald om voor het eerst dit seizoen op zijn nieuwe fluit te blazen om de wedstrijd te starten. Teun is de eerste helft keeper. Voor hem staat het verdedigingsduo Alex en Hessel. Op het middenveld worden de buitenkanten bezet door Rutger en Fabian. Sanne staat in de spits en Jevanchez is onze troef die als wissel begint.

De tegenstander is fysiek sterk en de coaches zijn verbaal dusdanig aanwezig dat het hele ACV complex kan meegenieten van de aanwijzingen voor Raptim. Het spel gaat mooi op en neer. Mooie aanvallen die goed verdedigend worden gepareerd van beide kanten. Een tegendoelpunt na een sterke aanval van Raptim wordt met een goede redding van Teun voorkomen. De snelle spelhervatting van de keeper komt via Rutger en Sanne terecht bij Jevanchez die vervolgens koelbloedig de 1-0 binnenschiet. De voorspong is van korte duur, want al snel komt Raptim op 1-1. Maar ACV blijft mooi combineren en de aanval zoeken. Wederom een assist van Sanne op Jevanchez zorgt opnieuw voor een voorsprong. Jevanchez is lekker op dreef en maakt met een flitsende actie vanaf de zijlijn de 3-1. Nu is het weer de beurt aan Raptim, met een lange hoge bal blijkt Teun net te klein en staat het 3-2. Het publiek staat echt te genieten van deze tot nu toe spannende wedstrijd. Vanuit een hoekschop komt Raptim weer op gelijke hoogte en zit weer helemaal in de wedstrijd. De eerste helft duurde ACV net iets te lang. Ondanks dat Alex met een goede verdedigende sliding een aanval in de kiem wist te smoren was de volgende en tevens laatste aanval voor de rust succesvol voor onze tegenstander. Met 3-4 gaan we de rust in.

Trainer Ype heeft iedereen van de welverdiende ranja voorzien en geeft de spelers aan dat ze goed staan te spelen. Als we blijven voetballen dan komen de doelpunten vanzelf. Sanne begint na de rust als keeper, voor haar staat het blok Hessel & Alex. Met Rutger in de spits en onze behendige kleine mannen Fabian en Jevanchez op de vleugels beginnen we vol goede moed aan de tweede helft. Maar blijkbaar had de tegenpartij superranja en waarschijnlijk hadden de coaches hen een donderspeech in de kleedkamer gegeven. Ze komen al snel op een 3-5 voorsprong en na een flinke scrimmage beland de bal is de goal van ACV. In het derde kwart komen we er niet echt aan te pas, Raptim is scherp, straft de kleine foutjes meedogenloos af en loopt hierdoor uit naar 3-10. De time-out geeft de gelegenheid om weer een beetje rust in het team te brengen. Ype geeft de ploeg aan dat we het laatste kwart op 0-0 beginnen en we nog steeds kans maken als we maar blijven voetballen. Sanne pakt een bal uit de kruising en voorkomt een tegendoelpunt. Hessel die als verdediger is ingeschoven naar het middenveld passeert met een hard en goed geplaatst afstandsschot de keeper van Raptim. Echter geen geluk, want de bal komt op de kruising van paal & lat en ketst terug het veld in. Uiteindelijk vindt Raptim nog één keer het net van onze goal en bepaald de eindstand op 3-11.

Na de penalty’s terug in de kleedkamer zijn onze voetballers flink moegestreden, een beetje teleurgesteld, maar vooral (in negatieve zin) onder de indruk van de coaches van de tegenstander. Die moeten ze in Coevorden ook nog gehoord hebben. Samen komen we tot de conclusie dat we drie kwart wedstijd heel goed hebben gespeeld en dat het derde kwart beter kan worden vergeten. Al met al een goede wedstrijd met leuk spel van ACV en een tegenstander die fysiek en verbaal meer in te brengen hadden. Misschien leuk om nog even toe voegen aan deze voetbalochtend dat het ons heel erg opvalt dat de spelers eigenlijk al een beetje een natuurlijke voorkeur voor positie hebben. Ze gaan eigenlijk in het spel zo snel mogelijk naar hun vertrouwde plekje op het veld, ook als ze op een andere plek zijn “opgesteld”. Volgende week spelen we wederom op veld om 9.00 uur thuis, dit maal is de tegenstander Stadskanaal JO10-1.