9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Zaterdagmorgen en de wekker gaat. Het heeft flink geregend vannacht en het regent nog steeds. Gelukkig klaart het op en kunnen we om 8.15 uur droog op de fiets naar het sportpark. De spelers van ons team komen langzaamaan binnen druppelen.

De kleedkamer mochten we delen met JO10-2, die ook om 9.00 uur thuis speelde. Nog even wat speldenprikken van trainer Thom incasseren, maar gelukkig was het meeste over de clubderby al op de training besproken. Fabian krijgt vandaag het keepershirt met de bijpassende handschoenen om de eerste helft het doel te verdedigen. Alex laat de eer om aanvoerder te zijn over aan Rens. Zo gaan we naar buiten om warm te lopen en in te spelen. Het is al snel duidelijk dat er nog slaap bij de spelers in de ogen zit. Ook Jevanchez die vanochtend wat langer had geslapen en wat later bij de warming up aankwam ontbreekt het aan de scherpte bij het inspelen. Er wordt met veel oog voor de andere velden ingespeeld en dat zorgt ervoor dat de uitleg van Ype over de oefeningen niet overkomt. Met een extra moment tijdens het inspelen probeert Ype de groep wakker te schudden. Het lijkt niet echt te helpen. We constateren dat het jammer genoeg niet meer regent, want een verfrissende bui kan het team wel gebruiken. Waarschijnlijk is 9.00 uur toch een beetje vroeg voor vandaag.

We beginnen voor de wedstrijd met een lekkere chocoladereep als bedankje voor onze spelbegeleider Ronald. Het is nog steeds de week van de scheidsrechter. Vanuit de spelers van beide teams wordt de scheidsrechter bedankt voor zijn inzet op de zaterdagen. We beloven ook respect te hebben voor zijn beslissen en niet in discussie te gaan. Na dit ritueel is het aan Ronald om de wedstrijd op gang te fluiten. Hessel en Jevanchez gaan mee naar de zijkant en beginnen als wissel. Sanne op haar vertrouwde plek in de spits, Rutger op rechts, Rens op links, Alex en Teun van achteruit. Na een wat golvend spelbeeld wordt de eerste gevaarlijke actie van Meerdijk gestopt door Fabian. Als snel wordt ons duidelijk dat deze kleine behendige voetballers uit Emmen er zin in hebben. Ze weten elkaar goed te vinden en bij balverlies zetten ze direct druk op onze spelers. De 0-1 valt dan ook snel, een onhoudbare bal hoog in de verre hoek van de goal. Na een goede interceptie van keeper Fabian komt de bal na de strakke uittrap bij Alex. Die is naar het middenveld ingeschoven en zorgt na een korte dribbel voor een gevaarlijk schot op de goal bij Meerdijk. Maar de keeper weet helaas goed te redden. Meerdijk bouwt van achteruit op via de zijkant en met een goede voorzet wordt vervolgens de 0-2 binnen getikt. Als snel volgt de 0-3 en wat we bij de warming up al aanvoelde komen komt uit, nog niet scherp. Na een botsing aan de zijlijn moet Teun verder op één schoen. Maar het lijkt even niet te lukken. Ype neemt de verzorging voor zijn rekening en Hessel komt als vervanger binnen de lijnen. Ook Jevanchez gaat zijn eerste minuten maken deze ochtend als vervanger van aanvoerder Rens. Hessel is direct scherp en een voorzet van de tegenstander wordt meester gemaakt. De volgende aanval is voor ons, Sanne komt oog in oog met de keeper te staan, maar weet deze niet te passeren. Na een uitbal dribbelt Meerdijk in en met een streep van een schot wordt de 0-4 gemaakt.

We hebben de time out gebruikt om twee wissels door te voeren en het team constateert zelf dat de scherpte mist. Wat vorige week zo goed ging lukte nu niet. Het spelbeeld blijft wel gelijk verlopen. Ondanks dat Fabian door goed uitlopen in eerste instantie de aanval kon smoren wist Meerdijk de bal snel te heroveren en de 0-5 te maken. Eindelijk komt ACV op het scorebord, 1-5. Nadat eerst een schot van Teun, gevolgd door een schot van Sanne nog gestopt worden door de keeper weet Jevanchez af te ronden. Helaas raakt Meerdijk hier niet door van slag, ze maken al vrij snel hun 6e en 7e doelpunt. De 8e voor de rust wordt door een goede redding van Fabian nog voorkomen. Door een goede balverovering van Rens aan de zijlijn en een vervolgactie van Teun met een schot in de verre hoek weten we nog een keer te scoren en bepalen daarmee de ruststand op 2-7.

We halen de ranja op en nuttigen deze op het veld. Bij Meerdijk nemen de jongens een banaan om weer op krachten te komen. Het is wat later op de ochtend en we hopen dat ze inmiddels wakker zijn geworden. Vol goede moed spreken we af dat we de tweede helft weer op nul-nul beginnen. Rutger vraagt of hij mag keepen in de tweede helft. Voor hem wordt hij verdedigend bijgestaan door Hessel en Teun. Jevanchez en Fabian op de vleugels en Sanne in de punt van de aanval. De tactiek lijkt te werken, een bal van Teun op de ingestapte Hessel zorgt voor een goed afstandsschot. Het eerste wapenfeit is voor ACV. Een mooie actie van Jevanchez zorgt voor het goede gevoel en tekent dat we scherp zijn begonnen. Een corner voor ACV en daar hebben we inmiddels een goed ingespeelde variant voor. De kleine Jevanchez neemt de corner en legt de bal voor het doel. Net als in de voorgaande drie wedstijden bewaakt Alex het fort, leiden de lange jongens en Sanne de verdediging af en kopt kleine Teun de bal er in, 3-7. Vanaf de aftrap veroveren we als team snel de bal en dit sorteert gelijk in een kans voor Sanne. We zitten er lekker scherp op en lijken nu de juiste smaak te pakken te hebben. De volgende aanval resulteert in een corner, echter heeft Meerdijk goed opgelet en doorzien de tactiek van de kleine mannen. Meerdijk krijgt weer wat meer grip op onze ploeg en dit zorgt snel achter elkaar voor 3-8 en na een mooie aanval van ACV kant een snelle counter van hun kant de 3-9. Na goed ingrijpen van Rens gaat de bal naar Sanne, die op haar beurt de assist geeft op Jevanchez. 4-9 en Ype geeft aan dat het in de tweede helft gelijk staat 2-2. Nadat Hessel met een goed schot van afstand de keeper heeft verrast is het 5-9. Maar Meerdijk komt in het derde kwart weer langszij en maakt de (3-3) 5-10.

Alex heeft sinds de rust last van een zere voet, maar met wat extra rust langs de kant wil hij het weer proberen komt er tijdens de time out in voor Hessel. De ploeg weet dat het wel kan en gaat enthousiast weer van start voor het vierde kwart. Na wat aanvallen over en weer is het de beurt aan Rutger om Meerdijk tot twee keer toe een halt toe te roepen. Na een botsing met Jevanchez op 3 kwart van het veld is er bij onze tegenstander een kleine blessurebehandeling nodig, gelukkig gaat het goed en kan de speler door. Ze weten deze dode spelsituatie goed uit te spelen en scoren de 5-11. ACV speelt nog steeds lekker scherp. Er wordt snel druk gezet en na een terugspeel bal op de keeper weet Jevanchez de keeper de bal te ontfutselen en daarmee de 6-11 te scoren. Lekker hoor, als ploeg gewerkt en verdient. In het slot van de wedstrijd begint een andere vermoeidheid dan aan het begin een rol te spelen. De bananen in de rust bij de tegenstander hebben nu hun effect en Meerdijk loopt vlot uit met drie doelpunten naar 6-14. Dit is tevens de eindstand, de kleine mannetjes uit Emmen blijken toch een maatje te groot. Na de penaltyserie zit het er voor deze zaterdag weer op. Volgende week de laatste wedstrijd uit fase 1 tegen LTC JO10-1. Deze uitwedstrijd begint om 10.00 uur, hopelijk kunnen dan fris en fruitig deze stadsderby scherp, snel en fel tot een spectaculair einde brengen.