Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Onze uitwedstrijd met het thuisvoordeel staat op het programma vandaag. De trainers van beide teams hebben hun pupillen tijdens de donderdagtraining al op scherp gezet. Bij zo’n clubderby gaat het om meer dan de overwinning alleen. Ook tussen de verschillende generaties trainers. De jonge, onbevangen Thom tegen de ervaren, geroutineerde Ype. Hoe kan de ene trainer de andere tactisch te slim af zijn en voor de rest van het jaar met een grote glimlach op de donderdag training geven. Ruim op tijd aanwezig om daar al psychologisch punt te pakken. Op het Pinokkioveld beginnen we aan onze warming up. Aanvoerder van de dag is Hessel. Rens wordt opgewarmd en ingespeeld door Johan. Ype heeft goed overzicht op de groep die zich warmloopt. Ronald heeft de eer om in de week van de scheidsrechter deze wedstrijd in goede banen te leiden. De wedstrijd van 9.00 uur is inmiddels afgelopen en het veld is beschikbaar voor onze jonge voetballers. De vele toeschouwers zijn er klaar voor en zijn benieuwd hoe hun team voor de dag gaat komen. De spanning staat bij beide teams op het gezicht en gelukkig wordt er een startsein gegeven.

Langs de kant zijn Teun en Jevanchez degene die hun trainer en coach mogen bijstaan om het team in het begin op scherp te stellen. De achterhoede bestaat uit Hessel en Alex. Zij gaan proberen om keeper Rens zo veel mogelijk uit de wind te houden. Op de flanken van het middenveld zijn het Rutger en Fabian die spits Sanne van aanvoer moeten voorzien. Het is duidelijk dat beide teams niet willen verliezen. Er wordt compact gespeeld en weinig kansen weggeven. Op het middenveld wordt gestreden om elke bal. De eerste kans is voor ACV JO10-2, een goede voorzet wordt net gemist en we komen goed weg. Daarmee is het een achterbal en Rens brengt de bal met een goede uittrap diep bij de inmiddels ingevallen Jevanchez en weet er een corner uit te slepen. Jevanchez neemt zelf de corner en weet zijn maatje Teun te vinden die de bal met de neus in de goal kopt. Deze combinatie had veel weg van de twee goals van vorige week. Lekker hoor, op voorsprong in de clubderby. Als snel komen we op 0-2. Jevanchez werkt de voorzet van Fabian tegen de touwen. ACV JO10-2 komt regelmatig over de middellijn en krijgt langzamerhand ook verschillende kansen. Ze weten een corner te bemachtigen, eenmaal genomen weten onze jongens (Sanne is net gewisseld) de bal snel te veroveren en met een counter spits Hessel te bereiken. Twee man zijn nodig om hem af te stoppen en deze overtreding levert een vrije trap op. Helaas wordt deze net overgeschoten. Vlak voor de time out komt er nog een aanval van team 2, ondanks een goede verdedigende sliding van Teun weet ACV JO10-2 de bal in onze goal te krijgen.

Met wat nieuwe instructies vanaf de kant komt ACV JO10-2  goed in het spel. Ze hebben niet lang nodig om gelijk te komen. Ze hebben met een prachtige aanval vanaf de zijkant in de lange hoek een gaatje gevonden om de 2-2 te scoren. Nu is het opletten geblazen. Gelukkig is Alex scherp en smoort een nieuwe doelpoging en weet ook nog eens de corner te voorkomen. De volgende aanval wordt door de zeer sterk keepende Rens gestopt. Ineens duikt Jevanchez vanaf links op, weet de bal goed onder controle te krijgen om vervolgens te scoren en brengt ons weer op voorsprong. Hierop geïnspireerd probeert Rutger op dezelfde te scoren, maar deze inbreng weet de keeper wel te pareren. Als ware aanvoerder neemt Hessel zijn team op sleeptouw. Een uitbal wordt door hem in gedribbeld en vanaf afstand onberispelijk binnengeschoten. Een sterke periode van ACV JO10-1 wordt door Rutger bekroond met de 2-5. Sanne weet vervolgens nog de kruising te raken. ACV JO10-2 is zeer gedreven opzoek om weer terug in de wedstrijd te komen. Ze weten uiteindelijk toch de 3-5 te scoren, Rens kon in eerste instantie redding brengen op de doelpoging, maar in tweede instantie is hij toch geklopt. Een nieuwe inzet gaat langs onze verdedigers en keeper en komt tegen de paal, gelukkig is Rens alert en weet de bal alsnog voor de lijn te pakken. De eerste helft duurt net iets te lang, via de zijkant komt er een mooie voorzet die de spits vrij voor onze goal zet die vervolgens simpel af weet te ronden. Hiermee komt de ruststand op 4-5.

Tevreden drinken we de ranja op het veld. Er wordt door beide trainers de eerste helft doorgenomen. Wat een mooie wedstrijd heeft het publiek tot nu toe mogen ervaren. Zo aan elkaar gewaagd. In de rust heeft Teun de keeperhandschoenen van Rens overgenomen. Alex en Sanne beginnen achterin. Jevanchez en Fabian op de vleugels en Rens in de spits. Rutger en Hessel pakken wat extra rust. Onder toezicht van ACV voorzitter Bert Huizing gaat de tweede helft van start. Het is hem ter ore gekomen dat er een zeer spannende wedstrijd gaande is op het Catawiki sportpark en daar wil je getuige van zijn. We komen goed “uit de kleedkamer”, we weten de druk die ACV JO10-2 oplegt goed te pareren. Na een goede redding van Teun weten we er goed uit te komen. Alex, onze stabiele en solide verdediger komt mee naar voren en test de keeper met een goed afstandsschot. Een strakke uittrap bereikt Fabian en die heeft meerdere goede acties langs de zijlijn, maar net 1 actie teveel brengt deze aanval ten einde. Bij de volgende aanval komt Sanne na een voorzet van Fabian in scoringspositie. Wederom geen geluk. Rutger zet vervolgens Rens vrij voor de keeper, maar ook hij mist net. Wederom is het op slag van de time out dat er door ACV JO10-2 wordt gescoord. Een effectief schot in de korte hoek brengt de 5-5.

ACV JO10-2 komt net als in de eerste helft na de time out goed in het spel. Ze scoren een bijna onmogelijke goal. Uit de hoek bij de cornervlag schiet Jeroen de bal in de verre kruising onhoudbaar binnen. Daarna word na een redding van de keeper toch de 7-5 gescoord. Vervolgens beland een doelpoging van ACV JO10-2 op de kruising. Na een hoekschop komen ze 8-5 voorsprong. Jevanchez brengt ons op 8-6 en we geloven echt in een gelijkspel. We hebben de druk er vol op. Veel kansen worden gecreëerd en de aanvallen van de tegenstander onschadelijk gemaakt. Nog een paar corners in de laatste minuten met zelfs de keeper mee naar voren mogen niet baten.

Nabespreking in een kring op het veld levert mooie conclusies op. We hebben echt een goede wedstrijd gespeeld. Van begin tot eind spannend en veel aanvallen over en weer. De echte winnaars zijn toch het publiek en de ACV filosofie van gelijke kansen met een tweede team dat net zo sterk is als een eerste team. Zullen trainer Thom en coach Henk er ook zo over denken? Bij deze namens ons de felicitaties voor onze leeftijdsgenoten van ACV! Volgende week ontvangen wij om 9 uur SJO FC Meerdijk JO10-1 uit Emmen en gaan er weer met plezier het veld op.