Wethouder Bergerweg 24
9406XP
ASSEN
tel. 0592-352142

Om even te beginnen met de afsluiting van vorige week. We spelen de laatste wedstrijd uit fase 1 tegen LTC JO10-1. Deze uitwedstrijd begint om 10.00 uur. We starten fris en fruitig aan deze stadsderby scherp, snel en fel brengen we het tot een spectaculair einde. Helaas niet met winst, maar wel met veel plezier.

We verzamelen in kleedkamer 3 en daar geeft Ronald als vervanger van Ype aan wat we kunnen verwachten en hoe we er tegenstand aan kunnen bieden. LTC heeft een goed team en met voormalig team en clubgenoot Joah ook een oude bekende van ons. Jayvanchez speelt vanochtend zijn laatste wedstrijd voordat hij naar de tegenstander van vandaag vertrekt. Maar vandaag gaat hij zich nog volledig inzetten voor ACV. Gedreven zoeken we en plek om warm te worden. Die vinden we achter op het veld waar we zo moeten spelen. Na een paar keer op en neer te hebben gelopen pakken we de ballen erbij. Ronald speelt keeper Teun in op een extra groot doel, dus die is al snel lekker warm. De veldspelers doen eerst een rondo met twee ballen, maar dat is iets te statisch. Al snel wordt er besloten dat er twee lummels moeten komen die de bal gaan afpakken om zo uit het midden weg te komen. En dan ook met twee ballen. Dit werkt uitstekend en iedereen heeft de jas al uit en is lekker warm en gemotiveerd om te gaan beginnen. Het is bijna 10.00 uur, we nemen de opstelling door en zijn klaar om te beginnen.

In het doel staat Teun met voor hem Hessel en Rutger. De zijkanten worden bezet door Rens en Fabian. Sanne in de spits en Alex en Jayvanchez beginnen aan de kant. In het begin van de wedstrijd is het even aftasten voor beide ploegen. LTC krijgt als eerste een schietkans en deze gaat over de goal. De tweede kans wordt goed door Teun gestopt, maar als ze met de volgende aanval weer voor de goal komen gaat die er toch in, 1-0. We spelen best goed, zitten er fel op, maar komen niet echt in scoringspositie. Door een goede pass van volgens mij Fabian komt Sanne voor de goal en maakt een mooie actie, echter word er door LTC goed verdedigd en weten ze de gelijkmaker te voorkomen. LTC komt er snel uit en weet wel de 2-0 te maken. Hessel weet met een mooie pass Jayvanchez te bereiken, die komt vanaf de buitenkant en probeert in de lange hoek te scoren. Jammer! Net voorlangs. Het spel is lekker aan elkaar gewaagd. De volgende aanval van LTC wordt door Jayvanchez uit het doel gekopt. LTC voor de druk op en de volgende aanval wordt door Teun gekeerd. Desondanks dat we goed partij bieden weten ze toch de 3-0 te maken. Gelukkig weten we dankzij een prachtig afstandsschot via de binnenkant van de paal door Jayvanchez nog voor de time out op 3-1 te komen.

Iedereen heeft het afgesproken zweet op het voorhoofd staan. We zijn lekker bezig en zeer tevreden over de inzet. Rutger en Fabian komen weer binnen de lijnen, Hessel en Rens krijgen 6 minuten welverdiende rust. LTC blijft druk zetten en schiet veel van afstand en is daarmee best gevaarlijk. Zo komt ook de 4-1, een pegel vanaf de zijkant, tot stand. Nu hebben we het duidelijk zwaar. LTC krijgt een vrije trap in scoringsrijke positie waar Teun gelukkig zijn handen achter kan krijgen om de goal te voorkomen. Maar als snel volgt toch de 5-1, de 6-1 is een echte bal uit de kluts. LTC is op dreef en loopt uit naar 8-1. Eindelijk kunnen we via Jayvanchez weer wat terug doen, 8-2. Nadat LTC op 9-2 is gekomen is het tijd voor de mooiste goal van de wedstrijd. Na een goede balverovering komt Rutger door aan de linkerzijkant en met een mooie lange bal bereikt Jayvanchez, die de bal uit de lucht over langs de keeper lobt. Deze wonderschone 9-3 is tevens de ruststand.

We gaan even naar de kleedkamer voor een bekertje ranja en om de vermoeide benen even rust te gunnen. Eigenlijk zijn we best tevreden, ondanks de stand. We constateren dat zij sneller van afstand schieten en dat wij dat ook wel moeten proberen te doen. Ook het uitverdedigen moet met minder risico. Weet deze wetenschap gaan we vol goede moed de tweede helft beginnen. Rutger heeft het keepersshirt van Teun overgenomen, die op zijn beurt achterin begint met Alex aan zijn zijde. Sanne vertrouwd in de spits en Rens bezet samen met Jayvanchez de zijkanten. Fabian en Hessel hebben nog 6 minuten extra rust. Er wordt leuk gevoetbald en er is veel strijd om de bal. Jammer genoeg is de openingstreffer in de 2e helft voor LTC, 10-3. Ze blijven door drukken, maar nu weet Rutger redding te brengen. Rutger “Bijlow” keept lekker ver voor de goal en onderschept zo tijdig een paar aanvallen en kan ook een beetje meevoetballen. Ondanks dat weet LTC hem te passeren en raakt de binnenkant van de paal, gelukkig kan Teun nog net voor de lijn redding bieden en zo komen we weer in balbezit. Nu kan er gecounterd worden, maar in de afronding gaat het mis. We spelen met veel zelfvertrouwen de bal rond. Sanne is teruggezakt uit de spits en kaatst de bal op Teun die er met een schot een corner weet uit te halen. Die kunnen we helaas niet benutten. Maar we geven niet op een mooie actie van Rens langs de zijlijn is ons volgende wapenfeit. Er wordt goed doorgezet en de bal komt bij de mee opgekomen Hessel. Volgens afspraak schiet die van afstand. De keeper weet hem tegen te houden, maar stompt hem weer bij Hessel voor de voeten. Die twijfelt niet en haalt voor een tweede keer uit en dit is het wel raak, 10-4. Niet veel later maakt LTC de 11-4 en loopt uit naar 14-4. En dan ook nog voor de time out gaat de 15-4 door een ongelukkig balcontact van Hessel achter Rutger het doel in.

Ondanks de achterstand geloven we nog in een spectaculair einde. In het vierde kwart wordt er heel goed en scherp gespeeld. We geven niet zoveel meer weg en zitten er boven op. Een vrije trap van Jayvanchez gaat maar net over. Met een mooie 1-2 komt Hessel goed door met midden mee op. Aan de zijkant goede dribbels van Fabian. Rens komt als spits in de gelegenheid om te schieten, maar raakt hem wat ongelukkig. Er wordt gedomineerd in het 4e kwart van de wedstrijd. De volgende mooie actie van Fabian langs de zijlijn wordt door de tegenstander met een zeer onsportieve elleboog een halt toegeroepen, waarop Fabian hard ten val komt en het veld moet verlaten. De laatste 7 minuten met pijn aan het hoofd langs de kant zit. Gelukkig gaan zijn teamgenoten er nog vol voor. Dit resulteert in een goed opgezette aanval die Sanne op aangeven van Hessel weet af te ronden, 15-5. We blijven goed aan de bal. Combineren lekker en zetten goed druk. LTC komt er niet meer aan te pas. In de laatste minuut krijgen we nog een corner, zal het weer volgens het vertrouwde recept gaan? Nee, Jayvanchez heeft de bal klaargelegd, maar gaat toch voor de goal staan. Hessel neemt de corner en met een hoge bal weet hij bij de tweede paal Sanne te bereiken, die lichtelijk verrast 15-6 toch binnen tikt. We sluiten de wedstrijd volgens afspraak spectaculair af.

Er zal ergens nog een keer gescoord zijn door LTC, want na afloop komen zij en de scheidsrechter met de uitslag van 16-6, maar goed dat is voor de statistieken. Er is voor de trainer nog wel wat werk aan de winkel betreffende de pingels, die worden door Sanne en daarna Hessel op identieke wijze vakkundig naast het doel geschoten. Gelukkig scoren ze wel in de wedstrijd, waarvan akte. We feliciteren de tegenstander, bedanken het meegereisde publiek en sluiten af in de kleedkamer. Goed gemutst zijn wij als winnaars van het vierde kwart in de nabespreking. Jayvanchez trakteert op de chips voor de kinderen en de technische staf wordt bedankt met lekker chocolade. We hebben hem goed afgeleverd en in vertrouwde handen achtergelaten bij LTC. Succes Jayvanchez, het team zal je missen. Hierbij is een einde gekomen aan de eerste van fase van ACV JO10-1. Binnenkort zal er meer duidelijk worden over de indelingen, tegenstanders en speelschema’s. Daar kijken we belangstelling naar uit. Tegen de volgende tegenstander gaan we als team aanvallen en verdedigen, zijn we scherp en fel, maar hebben bovenal veel plezier in het spel en met elkaar!