Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen, 6 nov. 2021 – ACV VR2 doet lekker mee in de top van hun competitie dit seizoen en de dames moesten vandaag thuis aantreden tegen Gorecht VR1, die na 6 wedstrijden onderdaan staan met nul punten. En ACV begon voortvarend aan de wedstrijd: al binnen 5 minuten werd een corner van Irene ingekopt door rechtsachter Martine die mee opgekomen was, maar daarmee was blijkbaar ook meteen al het kruit verschoten: hoewel ACV veel meer balbezit had, werd het amper meer gevaarlijk – op een paar speldenprikken na.

Rondtikken werd haast een doel op zich en soms ging het na een aantal balcontacten ook fout. Zo ook na dik een half uur spelen: een verkeerde pass in de achterhoede bracht de spits van Gorecht in balbezit en met een boogbal werd geprobeerd van buiten de 16 op doel te schieten, maar tot opluchting van heel ACV ging de bal net naast. Een paar minuten later was er balverlies op het middenveld, maar gelukkig stond het vizier bij Gorecht niet echt op scherp, want de bal verdween weer naast het doel. En dus ging men met een 1-0 stand aan de thee.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde: ACV had het meeste balbezit, maar echt gevaarlijk worden: nee. En dat was ook de verdienste van Gorecht: ze stonden goed georganiseerd, zetten snel druk en hielden de linies gesloten, zodat ACV amper de kans kreeg om vooruit te voetballen. Dus was het vaak rondtikken bij de middellijn en noodgedwongen ook regelmatig een bal naar de achterste linie of zelfs teug op de keepster. Het verschil in de stand was absoluut niet zichtbaar en misschien was er onbewust bij ACV toch sprake van onderschatting.

En zoals zo vaak: als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Na ongeveer een half uur in de tweede helft leed ACV balverlies rond de middellijn: de spits van Gorecht sneed door de achterhoede en omspeelde de keepster om daarna beheerst in het lege doel te scoren. Was ACV nu wakker geschud? Niet echt, want het speelbeeld bleef hetzelfde. Zo'n 5 minuten voor het einde werd Gorecht weer gevaarlijk, maar de aanval werd afgeslagen en binnen 1 minuut wist ACV dan eindelijk wel weer het net te vinden: uit een goed lopende aanval scoorde Mara en bracht de 2-1 op het scorebord.

Dit gaf ACV niet meer weg en was de winst een feit, maar het ging moeizaam vandaag en er kan gerust gesproken worden van een zwaar bevochten overwinning.

Foto's van de wedstrijd zijn HIER te vinden.