De tegelwijsheden van Johan Cruijff

ACV JO15-2

8 - 4

Smilde'94 JO15-1

Competitie

1e klasse 5

Datum

25 september 2021 9:00

Scheidsrechter

J. Nugteren

Accommodatie

Catawiki Sportpark
Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Deze zaterdag konden de diverse uitspraken van Johan Cruijff worden toegepast bij de wedstrijd van ACV 15-2 tegen Smilde ’94 15-1.

 

“Ieder voordeel heeft zijn nadeel”.
Binnen 20 seconden de 1-0 scoren en na 5 minuten met 3-0 voorstaan is uiteraard een goed begin en normaliter is dan een wedstrijd al wel gespeeld. Het nadeel hiervan is dat er gemakzucht en slordigheden in het spel sluipen.

“Als je meer doelpunten scoort dan de tegenstander, win je”.
Het klinkt simpel, maar zo is het wel. ACV scoorde er lustig op los met 8 goals, maar gaf verdedigend ook te gemakkelijk de doelpunten weg.

“Ieder nadeel heeft zijn voordeel”.
Logisch, zou J.C. zeggen. Maar die 4 tegengoals zijn ook heel leerzaam. Niet voor het doel langs een pass proberen te geven of een bal juist wel over de achterlijn spelen in plaats van het voetballend willen oplossen. “Voetbal is een spel van fouten”.

“Je moet schieten anders kun je niet scoren”.
Soms moet je niet te veel nadenken, maar doen als je een kans ziet. Zoals gezegd, ACV scoorde er genoeg. Maar creëerde ook veel kansen. Dat een bal dan net naast of overgaat is natuurlijk jammer. Maar als je niks probeert, krijg je ook niks.

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”.
We hebben afgelopen zaterdag een goed voetballend team gezien, die diverse mooie acties op de mat legden. En de jongens weten zelf goed wat er nog anders moet of beter kan.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!